Maisto produktų matavimo vienetai

Maisto produktų matavimo vienetai

Daugelis namų šeimininkių, besidominčių užsienio receptų puslapiais, susiduria su problema, kai tam tikri ingredientai nurodomi stiklinėmis, kai pačios Lietuvos kulinarės yra įpratę prie paprasčiausių gramų. Taip pat neretai tenka sukti galvą, pamatant Farenheitus vietoj mums įprastos temperatūros pagal Celcijų. Skubame į pagalbą! Tikimės, kad šios lentelės Jums bus naudingos.

Maisto produktų matavimo vienetai
 
Maisto produktas  Arbatinis  šaukštelis 

Valgomasis šaukštas

Stiklinė, 250 ml 
Ištirpintas margarinas 4 g 15 g 180 g
Grietinėlė 5 g 15 g 250 g
Džiuvėsėliai 5 g 15 g 125 g
Aguonos 5 g 15 g 150 g
Sumalta kava 7 g 20 g -
Cinamonas 8 g 20 g -
Citrinos rūgštis 8 g 25 g -
Manų kruopos 8 g 25 g 200 g
Kakava 10 g 20 g -
Aliejus 10 g 20 g 230 g
Miltai 10 g 25 g 160 g
Grietinė 10 g 25 g 250 g
Cukrus 10 g 25 g 200 g
Krakmolas 10 g 30 g 200 g
Druska 10 g 30 g -
Riešutai 10 g 30 g 130 g
Kondensuotas pienas 12 g 30 g 200 g
Soda 13 g 28 g -
Sviestas 25 g 50 g -
Taukai 25 g 50 g -

 

Farenheitų laipsnių vertimas į Celsijus
 
 
Farenheitai Celsijai
300° 150°C
325° 170°C
350° 180°C
375° 190°C
400° 200°C
425° 220°C
450° 230°C
475° 240°C

 

Komentarai


Populiariausi receptai šią savaitę