Kiek laiko verda kruopos

Kiek laiko verda kruopos

 Košė - puikus patiekalas pusryčiams. Kad ji būtų skani, svarbu ne tik tai, iš ko ji gaminama, bet ir kiek laiko.

Ryžiai

Verda apie 15-20 min.

Virimas: visų pirma ryžius reikia perplauti po tekančiu vandeniu. Vandens puode turi būti du kartus daugiau nei yra pačių ryžių. Pavyzdžiui, stiklinei ryžių reikia  dviejų stiklinių vandens.
 
Ryžius virkite mažame puode, ant nedidelės ugnies. Puodo dangtį laikykite dalinai uždengtą. Pasūdyti reikia virimo pradžioje. Kai vanduo visiškai išgaruoja, ryžiai laikomi išvirusiais. Išvirtus ryžius rekomenduojama perplauti kiaurasamtyje po šaltu virintu vandeniu. Verdant ryžių apimtis padidėja 4-5 kartus.
 
Miežinės kruopos
 
Verda apie 25-35 min.
 
Virimas: miežinės košės nerekomenduojama virti emaliuotuose induose. Kruopas reikia perplauti šiltu vandeniu prieš verdant. Jos verdamos ant silpnos ugnies. Miežinių kruopų apimtis verdant padidėja 5-6 kartus.
 
Grikiai
 
Verda apie 20-25 min.
 
Virimas: vienai stiklinei grikių reikia dviejų stiklinių vandens. Grikiai verdami ant silpnos ugnies. Kol verda, jų negalima maišyti. Skaniausi grikiai būna išvirti ketaus puode. 
 
Perlinės kruopos
 
Verda 40 min. - 1,5 h.
 
Virimas: prieš verdant kruopas reikia gerai perplauti kelis kartus pakeičiant vandenį. Tuomet kruopas reikėtų užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 12 h. Tada dar kartą perplauti, pasūdyti ir tik tada virti. Perlines kruopas rekomenduojama virti dideliame puode, nepagailint vandens.

Komentarai


Populiariausi receptai šią savaitę