Žemaičių blynai (6)

  • Įvertinimas: 3.5 iš 5 (balsavo 102)
Rekomenduojame

Ingredientai:

  • 2 kg bulvių
  • 1 stiklinė miltų
  • 1 kiaušinis
  • kiaulienos faršo įdarui
  • 2 šaukštai grietinės
  • 0 5 svogūno
  • 1 šaukštas sviesto arba margarino
  • druskos pagal skonį

Gaminimas:

Bulves nuskusti, nuplauti ir išvirti. Išvirtas bulves sumalti mėsmale, į gautą masę įmušti kiaušinį ir viską sumaišyti su miltais, berti druskos. Galiausiai suformuoti pailgus blynus ir į vidų įdėti mėsos įdarą.
Mėsos įdarui: Kiaulienos faršą sumaišyti su prieskoniais, smulkintu svogūnu ir pakepinti keptuvėje.
Pagamintus blynus dedame į įkaitintą keptuvę ir apkepame iš abiejų pusių. Tiekiam su grietine.

Receptą atsiuntė: Sandra

Komentarai (6)


  • 2013-02-21 20:14 Nija

    Neringa,šis puslapis tam ir skirtas, kad žmonės pasidalintų savo receptais, tikrų Žemaičių blynų receptą aš galiu pasieškoti ir močiutės knygoje. Beje mergaitės pabandykite į faršą įmaišyti sūrio, manau skonis tikrai geras bus. Beje aš tai visada išsimiltuoju rankas kai formuoju blynus tada juos suformuoti galima žymiai lengivau


  • 2013-02-21 11:52 danduole

    labai skaniai atrodo gaminsiu siandien o krakmolo deti reikia ar ne nes neparasyta


  • 2013-01-25 17:35 Neringa

    Kas žemaičius daro iš nuskustų virtų bulvių ir faršo ?
    Reikia bulves virti su lupynom, įdaras taip pat turi būti virta mėsa


  • 2013-01-23 19:00 Laura

    Labai skaniai atrodo!
    Noriu


  • 2011-09-03 21:50 gin

    to Juste, kai sugrudi bulves ju neuzdenk! pradek gaminti, kai atsala sugrustos bulves, kitaip lips prie ranku. Viskas gerai su tais receptais, pirma gaminti ismokyt, tada burnokit


  • 2011-08-19 17:04 rima

    kaip nelips prie ranku jei krakmolo nededi, reikia butinai su miltais maisyti.Ir kam ideda tokius receptus,jei gaunasi..nesamones


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų