Vėdarai (10)

  • Įvertinimas: 3.3 iš 5 (balsavo 60)
Rekomenduojame

Ingredientai:

  • kiaulės storųjų žarnų
  • 0 5 kibiro bulvių
  • 1 didelis svogūnas
  • 150 g kiaulienos spirgučių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • lauro lapelio
  • mairūno

Gaminimas:

Bulves sutarkuoti ir šiek tiek nusunkti. Įpilti šaukštą druskos, po truputį prieskonių, suberti pašildytus spirgučius ir susmulkintą svogūną. Išmaišyti ir sukrėsti į skrupulingai paruoštas žarnas. Adata subadytus kepti apie 1 val. taukais išteptoje skardoje. Skaniausi - kepti malkomis iškūrentoje kaimo krosnyje.

Receptą atsiuntė: Regina R.

Komentarai (10)


  • 2011-02-22 17:33 Edita

    o as tai nepagailiu grietines. ziauriai skanu ir svarbiausiai nepergrusti tarkiu i zarnas. Nesvarbu ar ikaitinta orkaite ar ne.


  • 2011-02-14 16:06 Vilija

    Teisingiausias atsakymas ir patarimas Laimos,tai tikrai niekuomet nesuplys ir graziai iskeps, tik kadangi ant lengvos ugnies kepasi,tai ilgiau uztrunka....


  • 2011-02-11 09:45 laima

    kad nesuplystu zarnos reikia deti i neikaitinta orkaite ir reikia kepti labai zemoje temperaturoje ir jos nereguliuoti visa kepima ir dar kas pusvalandi subadyti dantu krapstuku ar adata )))


  • 2011-02-03 09:08 Lina

    Neprikimšk daug ir tikrai nesutrūkinės.Tai yra pagrindinė priežastis, nes kai prikemši daug, kepant pučiasi ir sutrūksta. Sėkmės


  • 2011-02-01 21:28 tomas

    jokio skirtumo ka pilsi ar kokius prieskonius naudosi kiekvienas renkasi pagal savo skony niekada neteko gaminti vedaru bet kada nors gyvenime pabandsiu. galiu tik tiek patart nebijokit rizikuot nesvarbu kad viena karta nepasiseke bet gal nesekmes pades atrast kaska naujo ir neisbandyto


  • 2011-02-01 19:03 edmuntina

    na kiek zinau karstas pienas cia nebutinas,nes pilasi karsti spirguciai i paruosta mase,svarbiausiai tai neprikisti labai pilnu ir pastoviai subadyti,karsta piena patartina pilti i bulviu plokstaini kitaip sakant i kugeli


  • 2011-02-01 13:22 orinta

    aciu sandraai ir Aleksandrai uz atsakymus.darau viska ,kaip sandraa rase,bet dar nemeginau kitaip,kad reikia pilti karsto pieno ir maziau deti bulviu idaro.pameginsim butent taip. aciu mergaites )


  • 2011-02-01 12:59 Aleksandra

    Orinta, kad vedarai nesutrukinetu, reikia deti idaro į zarnu vidu ne daugiau kaip puse. Be to as visada sutarkuotas bulves uzpylu stikline karsto karsto pieno. Tuomet jos buna minkstesnes, pakyla truputi ir greiciau iskepa. Taip pat, dedu i karsta orkaite, po 10 min isimu subadau sakute ir dedu i orkaite vel. Man netrukineja jos


  • 2010-11-17 13:46 sandraa

    orinta, man jos nesproksta kai kepu, nes dedu dar i neikaitinta orkaite, ir subadau pries dedama, tada kai jo spradeda kepti ir pasipucia, dar karta subadau, ir kai pradeda jau ruduoti, sumazinu karsti ir jei reik dar karta pabadau. badau arba mediniu iesmeliu dauk kartu arba astria sakute


  • 2010-11-17 13:44 orinta

    labai skanu,tik nezinau,ka ne taip darau,nes man bekepant sutrukineja zarnikes...ir badau,ko tik nedaurau.labai retai kada iskepa grazios ir sveikos.
    gal kas zinote,gal ka patartumete ?


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų