Varškėčiai (4)

  • Įvertinimas: 3.8 iš 5 (balsavo 171)
Rekomenduojame

Ingredientai:

  • 400 g varškės,  
  • 1 kiaušinis,  
  •  2 stiklinės kvietinių miltų, 
  • Truputį druskos,
  • Truputį aliejaus.

Gaminimas:

Į ištrintą varškę įmušamas kiaušinis, suberiami miltai, druska ir masė mediniu šaukštu gerai išsukama. Ant miltais pabarstytos lentos dedama po šaukštą tešlos, daromi apvalūs paplotėliai ir keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinami. Tiekiami karšti su grietine. Į varškės masę galima įberti kmynų, o kad geriau pakiltų— truputį sodos. Jei mėgstate saldžiai, į tešlą galite įdėti truputį cukraus, o patiekti - su uogiene ir/ar grietine.

Receptą atsiuntė: Irena

Komentarai (4)


  • 2014-03-02 20:13 Monika

    Su miltais cia labai perlenkta. Issikepiau ir ismeciau. Puses stiklines butu per akis. Kaip kad Augis parase, tokios padangeles ir gavos gaila, komentarus per velai paziurejau)))


  • 2013-02-21 16:00 augis

    400g varskes kiekiui uztenka puse stiklines miltu.zymiai skanesni, minkstesni gausis,o su tokiu kiekiu kaip cia pateikta, tai ne varskeciai,o guminiai kaliosai gausis.


  • 2013-01-23 13:47 aurymka

    As zydras ir tuo didziuojuos


  • 2012-10-25 15:10 diana

    Nu jau, sodos nedėkit, niekam nereikia. O šiaip klasikinis teisingas receptas, tik aš rankas po šaltu vandeniu pakišu, taip lengviau juos suformuoti. Ir kepkit ant mažos ugnies, dar dangčiu uždenkit, kitaip vidus bus pusžalis. Skanaus


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų