Troškinti moliuskai (10)

  • Įvertinimas: 3.8 iš 5 (balsavo 38)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 1kg moliuskų
  • 3 svogūnai
  • 4 česnako skiltelių
  • 200 ml grietinėlės
  • Prieskonių,lauro lapelių

Gaminimas

Gerai išvalykite moliuskus. Į puodą sudėkite pjaustytus svogūnus, česnako skilteles bei lauro lapelius, įpilkite vandens ir viską užvirkite. Kai užvirs vanduo, suberkite išvalytus moliuskus, uždenkite dangčiu ir virkite 4 minutes, kol moliuskai atsivers. Supilkite grietinėlę ir dar dvi minutes pavirkite, kol sutirštės. Skanaus!
Receptą atsiuntė: Neringa

Komentarai (10)


  • 2014-04-08 23:04 to Indrei

    Kai verdi moliuskus, jie patyS atsidaro, o tie kurie neatsidaro, nevalgomi, juos geriau ismesti. Ir dar siulau vietoje vandens pilti balta sausa vyna


  • 2011-09-08 22:01 ingrida

    receptas geras tik nemaciusiems svieziu moliusku kurie apauge dumblu ir t.t.nuvalyti isore moliusko


  • 2011-01-31 15:41 Karolina

    kazka panasaus valgiau prancuzijoje, puikiai atsimenu kad buvo svogunu ir grietineles o salia atnese bulvyciu fri


  • 2011-01-05 13:21 Viki

    Tirai į moliuskus pilama grietinėlė - labai skanu. Taip patiekiama restoranuose, be to, ir Lietuvos kulinaras-profesionalas siūlo labai panašų receptą.


  • 2010-12-22 06:43 Jolanta

    kokia nesamone,kas gi grietine pila i moliuskus?kam klaidinat kitus zmones?


  • 2010-12-02 22:19 Neringa

    su kuo*


  • 2010-12-02 22:18 Neringa

    su tiktu valgyt si patiekala? esu valgius toki tipo plova graikijoj, tai buvo ryziai ir vietoj mesos moliuskai


  • 2010-04-28 21:07 neri

    moliskai turi buti uzdari,jei prasivere, vadinas nesviezi ir geriau jau ismesti. o nuvalyti reik tik isore.


  • 2010-04-15 17:54 Djmaksas

    Moliusku kriaukliu pavirsiu reikia apvalyti ju neatidarant,na kad nebutu purvinos ir kad nebutu apnasu...


  • 2010-03-05 10:55 indre

    kaip isvalyti moliuskus ju neatverus?cia tai geras klausima...nesutampa...