Trapus obuolių pyragas

  • Įvertinimas: 3.2 iš 5 (balsavo 60)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 8 vidutinio dydžio obuolių,
  • 200g sviesto,
  • 200g cukraus,
  • 200g grietinės,
  • 3 kiaušiniai,
  • 700g miltų,
  • 2 a. š. kepimo miltelių,
  • 2 a. š. vanilinio cukraus,
  • 2 v. š. migdolų drožlių,
  • cinamono, cukraus pudros.

Gaminimas

Kiaušinius ir cukrų gerai ištrinti su minkštu sviestu kol nebesijaus cukraus, dar sudėti grietinę ir gerai permaišyti.Tada sudėti miltus, kepimo miltelius ir viską gerai suminkyti. Tešla turėtų būti nekieta. Paruošta tešlą valandėlei dėti į šaldytuva kad pailsėtų.
Tuo tarpu nulupti obuolius supjaustyti nemažais gabaliukais, juos pabarstyti cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
Tešlą padalinti į trisdalis,ir dvi iš jų, į sviestu pateptą skardą, rupia tarka sutarkuoti. Ant jos sudėti obuolius ir užbarstyti migdolų drožlių. Likusią tešlą užtarkuoti ant viršaus.
Pyragą kepti 50 min. 180-200 laipsių karštumo orkaitėje.
Iškepusį ir truputi pravėsusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.
Šis dar šiltas pyragas yra labai skanus su ledais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Vaida

Komentarai


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų