Trapus obuolių pyragas (5)

  • Įvertinimas: 3.9 iš 5 (balsavo 82)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 250 g sviesto
  • 10 šaukštų cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 3 stiklinės miltų
  • 600 g obuolių
  • cinamono šaukštelis

Gaminimas

Sutarkuojam į miltus sviestą. Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Sviestą, kiaušinius, 7 šaukštus cukraus sumaišome, suminkome tešlą ir padedame į kamerą valandai laiko atšalti.
Obuolius supaustome. Kiaušinio baltymus suplakame su likusiu cukrumi ir cinamonu.
Tešlą tarkuojame su tarka sviestu pateptame kepimo inde. Truputį tešlos pasiliekame užtarkuoti ant viršaus. Sutarkavę tešlą sudedame obuoliukus, užpilame suplaktais baltymais ir ant viršaus dar užtarkuojame šiek tiek tešlos. Kepame 180 c orkaitėje apie 40 minučių. Skanaus !

Receptą atsiuntė: Neringa

Komentarai (5)


  • 2014-03-07 23:02 Kamile

    Nemažai tešlos gavosi. Aš šiek tiek pagreitinau gaminimą. Darydama tešlą jos neminkiau į vieną masę, o iš kart tarp pirštų trindama dariau birius trupinius. Todėl atšaldžius nebereikėjo jos tarkuoti. Dar viena pastaba, kad kitą kartą gamindama pyragą baltymus sumaišyčiau su visa birios tešlos mase,kuri sudaro vidų, o birią tešlą palikčiau tik ant viršaus. Šiaip pyragas man nepasakyčiau, kad labai patiko. Nors buvo skanu, bet jis labai riebus, todėl pavalgius jutau nelabai gerą jausmą skrandyje. Na čia, aišku, jau kiekvienam skirtingai


  • 2012-10-20 20:10 Giedre

    Pyragas isejo super ! Tik vat as dariau kelis sluoksnius obuoliuku-teslos, ir ar baltymu plakini reiktu deti tik ant virsaus ar ir i vidu?


  • 2012-08-03 14:40 Sima

    Nuostabiai skanus ir paprastas receptukas. Ačiū!


  • 2012-04-25 19:43 Viktorija

    WAW.. na nuostabus pyragas gavosi.. zodziais sudetinga perduoti.. Tai buvo mano pirmasis desertinis kepinys ir gavosi nuostabiai.. Tad turiu begalini nora ir nusiteikima maginti vis naujus receptus, palepinti savo seima desertais, gamintais pacios Aciu brangioji Neringa..


  • 2011-01-01 17:36 Greta

    Na man sis pyragas patiko. zinoma man kaip studentei nepigu taciau pasilepinti ypac svenciu proga galima *


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų