Tortas su mascarpones suriu (1)

  • Įvertinimas: 3.2 iš 5 (balsavo 30)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 2 pakeliai arbatinių sausainių
  • 2 indeliai po 250 g mascarponės sūrio
  • 85 g margarino
  • 0,5 stiklinės smulkintų, sūdytų žemės riešutų
  • 4 kiaušiniai
  • keletas lašų vanilės su grietinėle esencijos
  • 1 stiklinė grietinės
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • papuošimui
  • saujelė smulkintų žemės riešutų
  • karamelė
  • 0,25 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinė cukraus

Gaminimas

1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
 2. Nedidelę formą iškloti su folija. Sumaišyti susmulkintus sausainius, 0,5 stiklinės smulkintų riešutų, 1/4 cukraus ir sviestą, sudėti į formą ir su šakute suspausti ant dugno. Kepti 10min.
3. Į atskirą dubenį sudėti mascarponės sūrį, stiklinę cukraus, vanilės ir grietinėlės esenciją ir kepimo miltelius, plakti kol masė taps puri. Po to įdėti grietinę, gerai išmaišyti. Dėti kiaušinius, po vieną vienu metu, maišant ant lėto greičio. Viską sumaišyti. Masę supilti ant pyrago pagrindo.
4. Kepti - 35min (Jei kepsit ilgiau, vėliau tortas gali įtrūkti). Atvėsinti ir palikti šaldytuve 4 val, kad sukietėtų. Papuošti karamele ir likusiais riešutais.
Skanaus :)

Receptą atsiuntė: mia30

Komentarai (1)


  • 2011-03-31 13:16 koko

    kiek laipsniu temp?


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų