Tortas „Napoleonas“ (12)

  • Įvertinimas: 3.6 iš 5 (balsavo 59)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • Tešlai
  • 75 g sviesto
  • 2/3 puodelio cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1,5 puodelio pieno
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių
  • 3 - 4 puodeliai miltų
  • Kremui
  • 350 ml pieno
  • 4 v. š. krakmolo
  • 2 kiaušiniai
  • 1 skardinė 300 g kondensuoto pieno
  • 1,5 puodelio grietinėlės

Gaminimas

Lakštai:
ištrinti sviestą su cukrum iki baltumo. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis tešla, panaši į koldūnų tešlą. Miltų daugiau negu nurodyta geriau nedėti, nes papločiai gausis labai kieti. Net jeigu tešla ir lips prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 – 20 minučių, O tada kočioti vis pabarstant miltais. Orkaitę įkaitinti iki 170ºС. Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 – 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti. Kremas Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 – 2 valandas).

Kremui:
išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu. Visus papločius aptepti kremu, uždengti ir paslėgus dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.

Receptą atsiuntė: Sandra

Komentarai (12)


  • 2014-12-09 12:47 vija

    kondensuotas pienas yra verdamas yra verdamas indelyje kuriame ia supakuotas : Paimkite vidutinio dydžio puodą ir pripildykite jį vandeniu tiek, kad pilnai apsemtų kondensuoto pieno indelį. Virkite ant nedidelės ugnies apie 2 valandas uždengus dangtį Jei vandens kiekis puode virimo metu labai sumažėja, įpilkite papildomai. Baigę virti, išimkite kondensuoto pieno indelį iš puodo ir padėkite atvėsti, geriausia per naktį, tik nemerkite į šaltą vandenį, nes gali sprogti


  • 2014-04-23 23:58 svarbu

    parasyta, kad kondensuota piena reikia virti 1,5-2 valandas, ar tikrai? man jau po valandos gavosi kietas gabalas iriso mases, nors viriau ant labai silpnos ugnies, nuolat maisiau kad nesviltu ir tik valanda.


  • 2013-01-04 16:29 laura

    kondensuota piena galima pirkti karamelizuota jis toks pats kaip virtas ir dar skanesnis


  • 2012-01-22 15:37 sandra

    kiek laiko virti kondensuota piena


  • 2011-03-10 11:33 Aiste

    Tortas napaleonas visai ne toks... cia greiciau pyragas i Napaleona dedasi kaip minimum 500g sviesto ar margarino, butinai grietine (4v.saukstai),kaiausiniu trynniai,tam kad paplociai nebutu per kieti ir panasiai... tesla kapojama saltais peiliais,jei laika tapot mikseriu ,tokiom spiralem.. na tada gaunasi tikras didelis ,skanus ,sotus,nesausas napaleonas.. beja,as visada y krema itarkuoju citeinos zievele ir ispaudziu sulciu,tada tortas gaunasi gaivus gaivus..


  • 2011-01-03 18:12 Aistė

    Norėčiau brolio gimtadieniui iškepti šį tortą. Ar jis tikrai skanus gaunasi, ne per kieti tie papločiai? Kiek žinau tai napoleoną reikia daryti iš kapotos tešlos, o čia visai kitaip darosi, ir margarino mažai kažkaip tereikia. Darėt kas nors šį tortą? kaip gavosi?


  • 2011-01-03 00:17 inga

    Gaminau si torta Kaledoms , gavosi nerealiai skanus!(beja, pirmas mano kepamas tortas!) buvau issigandusi del verdamo kond.pieno-virto karamele, bet poto isimaise i krema ir puikus skonis, visiems tikrai patiko! aciu uz recepta.


  • 2010-12-29 12:28 olga

    Ilga gaminimo procesą galima zymiai sutrumpinti - nusipirkite šalditos mielines sluoksniotos tešlos , man gaunasi dar geresni lakštai , negu pačios padaryti , nesekmių nepasitaiko !


  • 2010-12-29 11:51 San

    Siuo metu kepu sita skanumely,kas gausis dar neaisku.Lakstai ploni,bet jau issikraipe iki negalejimo.Ryt sutepti reikes kazkaip.Kokie jums gaunasi lakstai pagal sy recepta?


  • 2010-10-26 22:20 Eglužė

    Ištiesų labai skanus tortas . Puikus torto kremas . 10/10


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų