Tiršta moliūgų sriuba (1)

  • Įvertinimas: 3.3 iš 5 (balsavo 63)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 6 nedideli moliūgai
  • 3 indeliai konservuoto vištienos sultinio
  • 0,75 šaukštelio malto imbiero
  • 0,75 šaukštelio druskos
  • 0,25 šaukštelio pipirų
  • 0,125 šaukštelio malto cinamono
  • 1,5 puodelio liesos grietinėlės
  • 0,75 puodelio grietinės nebūtina

Gaminimas

Perpjaukite moliūgus pusiau ir išimkite sėklas. Sudėkite puseles nupjautomis pusėmis žemyn į kepimo skardą. Kepkite 180C orkaitėje 30 minučių. Apverskite. Kepkite uždengtus 20-25 minutes arba kol moliūgai bus minkšti. Šaukštu iškabliuokite minkštimą iš moliūgų, žieveles išmeskite. Sudėkite moliūgų minkštimą į virtuvinio kombaino indą. Uždenkite ir smulkinkite iki vientisos masės, įpildami truputį vištienos sultinio, jei mišinys per tirštas. Supilkite moliūgų piurė ir likusį vištienos sultinį į didelį puodą. Sudėkite imbierą, druską, pipirus ir cinamoną. Užvirkite. Sumažinkite ugnį ir supilkite grietinėlę. Įkaitinkite, bet neužvirkite. Jei norite, papuoškite kiekvieną porciją grietine ir šviežiais čiobrelio lapeliais.

Komentarai (1)


  • 2010-05-19 15:25 almanta

    Bandysiu virti moliūgo sriuba pagal šį receptą.
    jis man labai patiko


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų