Tiramisu (35)

  • Įvertinimas: 4.4 iš 5 (balsavo 133)
Reklama

Ingredientai

  • 500 g maskarponės sūrio
  • 15 biskvitinių pirštelių
  • 5 kiaušinių baltymai
  • 4 kiaušinių tryniai
  • 5 v. š. cukraus
  • 1 st. stiprios kavos
  • 50 g brendžio ar romo
  • 50 g juodojo šokolado
  • kakavos

Gaminimas

Kiaušinius labai gerai nuplauti. Kiaušinių trynius ir cukrų gerai išplakti el. plaktuvu. Plakti, kol masė taps tąsi ir balkšva. Įmaišyti maskarponės sūrį. Išplakti baltymus iki standumo. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom, baltymai iš jo neišbėgtų. Atsargiai įmaišyti baltymus į maskarponės sūrį, trynių ir cukraus masę, iki vientisos kremo konsistencijos.

Paruoštą kavą sumaišyti su brendžiu/romu. Į 20-25 cm skersmens indo dugną dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių (galima po vieną mirkyti kavoje arba tiesiog apipilti kava).Sukrėsti pusę paruošto kremo ir atsargiai paskirstyti ant sausainių vienodu, lygiu sluoksniu. Paviršių gausiai pabarstyti tarkuotu šokoladu.
Vėl dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių ir antrą sluoksnį kremo. Gausiai pabarstyti kakava ir likusia puse kiekio tarkuoto šokolado.
Desertą 5-6 val. laikyti šaldytuve.

Receptą atsiuntė: Alga

Komentarai (35)


  • 2015-05-20 13:05 Eglė

    Gal galite pasakyti, kaip paruošti tą vieną stiklinę kavos? Negeriu kavos, tad neįsivaizduoju. Ačiū.


  • 2015-04-30 13:24 saule

    isbandysim, bet beatos receptai nepatikimi, pas ja buna kelios versijos to pacio patiekalo, ir nei vienas nepasiteisina gaminio rezultatu, darysim tiramisu ir su kiausiniais ir su grietinele, aciu uz receptuka sita


  • 2014-12-21 16:45 Vida

    Mane irgi gazdina net 5 termiskai neapdorojami kiausiniai. As darau kitaip sita deserta, tegul jis buna nevisai italiskas....sakau su lietuviska gaidele. Vietoj kiausiniu dedu standziai isplakta grietinele po to ja sumaisau su maskarpone. Toliau viskas kaip recepte. Aisku, jis 2 ar 3 paru nesilaiko, bet ir nereikia, skonis pasakiskas, dingsta nuo stalo akimirksniu. Kas gaminsit- pabandykit, tikrai nesigailesit. Grietineles 200 ml, ir truputi culriuko. issiplaka gerai


  • 2013-03-10 13:32 Sidonija

    O kas yra 1st. Stiprios kavos? Nelabai supratau )


  • 2013-01-13 18:06 karolina

    tradicinis tiramisu su Marsala vynu


  • 2012-10-29 11:48 LAIMA

    dariau si tiramisuvakar,dievisko skonio deertas,visi buvo labai patenkinti.Aciu uz gera recepta


  • 2012-07-14 11:03 Renata

    Siaip turetu buti dedami ne 5 kiausiniu baltymai kaip rasoma, o tik 2, nes antraip gaunasi per skystai. Paskaitykit Beatos receptuka.


  • 2012-05-28 15:55 Agne

    o nieko, kad kiausiniai taip ir valgomi termiskai neapdoroti? kaip del tos salmoneliozes???


  • 2011-06-26 15:44 Toma

    sakykit kokios kavos reikia,tirpios?


  • 2011-05-27 15:09 Marija

    tikras tiramisu yra kabinamas saukstais ,cia ne tortas, o desertas ,jeigu norit galit daryt torto varianta det zelatina ir pjaustysis puikiaias darau ir kaip torta dedu vysniu ar braskiu ,galima prikurt begale variantu


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų