Tikri Karaimų kibinai (48)

  • Įvertinimas: 4.3 iš 5 (balsavo 169)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai, 450 gramų
  • Sviestas, arba margarinas, 200 gramų
  • Grietinė, 150 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Aviena, 250 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Druska, pagal skonį
  • Juodieji pipirai, pagal skonį

Gaminimas

Dubenyje persijojame miltus ir išminkome su sviestu. Supilame grietinę bei išplaktus kiaušinius. Įberiame kelis žiupsnelius druskos. Viską gerai išminkome ir palaikome šaldytuve dvi valandas. Avieną sukapojame nedideliais kubeliais, pasmulkiname svogūną. Įberiame prieskonius, įpilame kelis šaukštus vandens ir sumaišome. Iš tešlos formuojame paplotėlius, į kurių vidurį dedame maždaug šaukštą įdaro, perlenkiame pusiau, suspaudžiame ir kraštus užsukame lyg pynutę. Sudedame į riebalais išteptą skardą, aptepame suplaktais kiaušiniais ir kepame apie pusę valandos įkaitintoje orkaitėje. Iš nurodyto kiekio produktų gaunasi maždaug 10 kibinų.

Komentarai (48)


  • 2014-12-06 12:04 vita

    o tai kiek miltu?


  • 2014-12-06 11:22 jonas

    ką jūs randat sijodami miltus? 25 kart sijojau- kaip tuščia, taip tuščia...


  • 2014-11-30 19:18 Emigrante

    Kepiau kibinus laukdama vegetaru sveciu. Vokietijoje varske skysta. Tai dejau lygiomis dalimis varske, tarkuota fermentini suri ir zalius (atsildziau saldytus) spinatus, druska. Kibinai gavosi skanus!


  • 2014-11-23 20:09 kristina

    Kepiau su pjaustyta kiauliena,labai labai skanu,viskas per pusvalandi iskepa.


  • 2014-05-20 15:50 jofke

    Sveiki, as siuos kibinus darau jau koki 20 karta ir visada gaunasi puikiai. Atsalusi sviesta tarkuoju per burokine tarka o daugiau viska kaip recepte nurodyta. Mesa pjaustau maziukais gabaliukais .... zodziu ziauriai sknus.....


  • 2014-04-03 21:28 roberta

    Puikus receptas ir pats geriausias. Gaunasi nuostabūs kibinai. Jau spėjo tapti mano vizitine kortele.


  • 2013-03-24 15:35 Anzelika

    Receptas geras, tesla nelimpa nprie ranku tikrai. As kibinus darau taip: i persijotus miltus supjaustau salta sviesta (kuo labiau sustinges-tuo geriau), tada pirstu galiukais trupinu sviesta, kaskart maisydama su miltais, kad visa mase butu smulkiais trupinukais. Tai uzima laiko, bet visai smagu. Kai visa mase buna biri, sviestas tolygiai pasiskirstes su miltais-dedu likusius ingridientus ir minkau. Jei darau didesni kieki-reikia prasyti vyro - minkosi sunkokai. Tada tesla dar idedu i saldytuva, porai valandu. Ir tesla nelimpa prie ranku - sviestas riebus, tik blizga rankytes, na, zinoma, reikia ilgokai minkyti - savaime nustoja lipti. Skanaus visiems!


  • 2013-03-24 15:32 aida

    Kibinai visada pavyksta. Super receptas. tesla puiki. Sausi niekada nebuvo, nes pilu puodeli vandens, su jame istirpdytu kubeliu sultinio. Del ikaitimo orkaites.. Pas mane yra lempute. Kai ijungiu orkaite ji uzsidega, o kai jau orkaite ikaista, ji issijungia


  • 2012-11-13 23:33 reda

    labai skanus ir uyyyyy net kokie nskanus ir sultingi ir tesla super viska dariau kaip parasyta bet i mesa vos vandens ipyliau nu tai mmmmmmmmmmmmm pasaku pasaka


  • 2012-10-06 15:23 Lina

    As galiu patarti daryt toki idara kaip ir ceburekams as visad darau su farsu, o i farsa be pipiru ir druskos dar plius idedu svogunus patroskintus mazdaug 150g sviesto, ir dar plius pora saukstu majonezo, idaras tirai super pabandykit cia mazdaug pusei kg farso


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų