Snikerinis pyragas (35)

  • Įvertinimas: 3.4 iš 5 (balsavo 325)
Rekomenduojame

Ingredientai:

  • 1 5 pakelio Selgos „Airiško kremo skonio“ sausainių tinka ir kitokio skonio bet man su šiais geriausiai
  • 100 g riešutų sviesto arba kavamale sumalti 100g žemės riešutų prieš malant juos paskrudinti keptuvėje ar orkaitėje ir sumaišyti su 50 g tirpinto sviesto
  • 1 skardinės kondensuoto pieno su cukrumi
  • 100 g pieniško šokolado supjaustyto mažais gabaliukais
  • 100 g balto šokolado supjaustyto mažais gabaliukais

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sausainius sutrupinkite (truputį smulkiau negu kad tinginiui, aš trupinu paprastai – sudedu sausainius į maišelį, kelis kartus per jį pervarau su kočėlu ir sausainiai gražiai sutrupėję) ir sumaišykite su riešutų sviestu. Aš dar mėgstu į sausainių masę įpilti porą šaukštų brendžio ar romo.

Daugmaž 20 x 30 cm dydžio skardą išklokite kepimo popieriumi (būtinai išklokite ir kraštus, antraip po visko turėsite gražaus darbelio). Suberkite sausainių masę į skardą, išlyginkite ir šiek tiek šaukštu paspauskite. Ant sausainių užpilkite kondensuotą pieną ir jį paskirstykite daugmaž lygiai. Ant viršaus užberkite kokoso drožles ir smulkintą šokoladą. Kepkite ~25-30 minučių - kol lengvai paruduos. Išėmę iš orkaitės leiskite porą valandų pastovėti šaltai (būtinai!), o tada pjaustykite į kvadratėlius ir stenkitės nepraryti liežuvio :)

Labai gardus pyragas ir svarbiausia - galima išbandyti įvairiausias jo variacias. Esu kepusi su "Disko" sausainiais vietoje Selgos, barsčiusi viršų kokoso drožlėmis, barsčiusi migdolų drožlėmis, kepusi su žemės riešutais ir be jų. Ir visada visada gaunasi be proto skanu, vienintelis įmanomas būdas sugadinti šitą pyragą - jį perkepti (gaunasi kaip griliažas), tad jau geriau nedakepkite, negu pasiduokite pagundai dar paskrudinti ;)

Receptą atsiuntė: Dovilė

Komentarai (35)


  • 2014-06-09 15:04 Monika

    turetu buti labai skanus, be saldus kaip sakant kaloriju bomba bet kartais juk galima pasilepintitad bandysiu ir as rytoj ji pasigaminti


  • 2014-03-05 17:52 Dovilė

    Išbandytas, be proto skanu!! Rekomenduoju kam norisi saldžiai


  • 2012-10-28 18:54 zita

    vaiku nimyletinis


  • 2012-04-20 14:50 Agne

    Rududu netinka : ) ir riesutu sviestas ne nutella, nutella yra sokoladinis kremas.


  • 2012-04-13 19:01 Tomas

    Recepte nebuvo kokoso drožlių!!!!! Bandysim visvien


  • 2012-04-02 20:52 Brigita

    Mums viskas pavyko ir tikrai skaniai greitas, paprastas ir ne itin brangus saldesis


  • 2012-02-07 18:44 kristina

    o ydomu, jei kepti silikoninej formoj, ar irgi prilips, kazin reik iskloti kepimo popierium?


  • 2011-12-03 15:27 erika

    ojei dujine orkaite,tai kaip kept?an kiek nustatyti


  • 2011-08-18 21:06 ginta

    Gal galima kondensuota piena kuo nors pakeisti, nes atrodo, kad gausis klaikiai saldus?


  • 2011-07-29 11:23 Diana

    mmm atrodo taip skaniai...kepu ir negaliu sulaukt ragavimo proceso


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų