Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas (97)

  • Paruošimo laikas:
  • Įvertinimas: 4.2 iš 5 (balsavo 410)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 3 plytelės juodo šokolado viso 300g
  • 100 g sviesto
  • 5 lygmeni šaukštai miltų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 indelis Rududu
  • 100g riešutų pvz. migdolų
  • 3 kiaušiniai

Gaminimas

Šokoladą su sviestu ištirpinti mikrobangėje. Sudėti cukrų, išmaišyti. Įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti. Sudėti miltus, išmaišyti. Sudėti riešutus (kartais dedu cielus, kartais truputį pasmulkinu, gerai ir taip ir taip).

Įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Supilti trečdalį šokoladinės pasės. Ant jos šaukštu išdėlioti apie pusę indelio Rududu. Ant viršaus užpilti kitą trečdalį šokoladinės masės ir ant jos šaukštu išdėlioti likusią Rududu dalį (Rududu būtinai sudėti visą, nors proceso eigoje gali pasirodyti, kad visos skardinės yra per daug, bet iškepus pyragą per daug tikrai nebūna). Ant viršaus uždėti likusią šokoladinės masės dalį ir šaukštu palyginti, kad ji daugmaž uždengtų Rududu gabaliukus.

Kepti ne ilgiau kaip 40 min (perkepęs būna ne toks skanus). Išėmus leisti atvėsti ir prieš pjaustant palaikyti bent 3 valandas šaldytuve. Pjaustyti geriausiai mažais kvadračiukais, nes pyragas gana saldus, toks labiau saldainis net negu pyragas (kaip ir dauguma brownie tipo pyragų), bet užtat tame mažame gabalėlyje telpa tobulybės skonis.

Na ir, žinoma, skanaus! O patikėkit skanu tikrai bus - šis pyragas yra adaptuotas lietuviškiems produktams pagal garsaus virtuvės ševo David Lebovitz receptą. Esu kepusi daug tikrai labai skanių šokoladinių pyragų, bet niekas dar neprašė recepto tiek daug kartų kiek kad prašo paragavę šio pyrago. Pabandykit ir tikrai nenusvilsit! :)

Receptą atsiuntė: Karolina

Komentarai (97)


  • 2014-05-04 18:04 Ligita

    O kokio dydžio skarda turėtų būti pagal to recepto kiekį?
    O jei mikrobange nesinaudoju, tai kur šokoladą tirpinti?


  • 2012-09-01 09:19 Emilija

    O ar galima ietoj paprasto cukraus naudoti rudaji? Ar labai skonis pasikeistu? gal rudasis cukrus labiau tinka?


  • 2012-07-12 21:18 AkitaA

    Pamėginau šį skanėstą. Visai neblogas, bet šiek tiek riebokas ir cukraus papildomai kitą kartą, jei gaminsiu, visai nedėsiu (dėjau pusę normos, bet jo išvis nereikėjo, nes gavosi super saldus). Kad skaniausias visatoje gal kiek per skambiai pasakyta, bet šiaip pyragas iš gaminamų ne kartą serijos.


  • 2012-07-02 23:02 Jurgita

    Mode, niekada neisimk pirago is orkaites iskart baigus jam kepti, ir neatidaryti orkaites nuo pradejimo kepti 15 min.
    O as si pyraga siandien iskepiau ir man jis pats neskaniausias is visu mano keptu pyragu nenormaliai saldu... as apskritai nemegstu sokoladiniu pyragu ir tortu. O RUDUDU man skanu tik sutepus paprastus vaflius


  • 2012-07-02 18:24 Jurgita

    Na jau kepa sis skanestas mano orkaiteje


  • 2012-05-13 19:33 ligita

    labai stiprus pavadinimas! noriu isbandyti...bet pas mus nera jokiu rududu...kokia idomu sudetis orginalaus recepto....manau ne rududu jie deda,gal kas galite patarti?


  • 2012-03-12 22:31 Sarune

    as kepiau si pyraga,man labai patiko!!! nerealus,pritariu recepto savininkei skaniausias visatoje) po mazyti gabaleli kai labai uzsinori kazko skanaus,mmm beja,cukraus dedu ir per pus


  • 2012-02-17 22:50 Alonda

    Mielieji, tai juk Chocolate Brownie! Jis toks ir turi būti: labai labai saldus, labai šokoladinis, minkštas ir gana šlapias... tai juk ne šiaip paprastas pyragas(kurį kai kas kemša tiek kiek telpa)..., o mažytis Brownie gabaliukas su juodos nesaldintos kavos puoduku visada bus tikras gardumynas draugams, namiškiams... Dažnai draugų susibėgimui kepu Chocolate Brownie ir mažytis gabaliukas šio gardėsio niekada niekam nepakenks...


  • 2012-02-14 12:44 Pūkelis

    Iškepiau šį nuostabų pyragą pagal šį receptą. Na, aišku be riešutų. Visai šeimai labai patiko, prašė, kad dar kada visą tai pakartočiau. Beje, labai patiko pavadinimas, kad skaniausias visatoje, namiškiai taip jį ir vadina. Ačiū, recepto autorei.


  • 2012-02-04 19:39 Nikarakwua

    Gavosi tiesiog tobulas ) aciu labai uz recepta. tiesiog kaip saldainis. Laaabaaai skanus !!!! rekomenduoju !!!


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų