Skaniausias varškės pyragas (92)

  • Įvertinimas: 4.1 iš 5 (balsavo 296)
Reklama

Ingredientai:

250 g miltų 300 g cukraus 50 g kakavos 200 g sviesto arba margarino 2 indeliai Mūsų švelniosios ar kitos pertrintos varškės 1 indelis saldaus kondensuoto pieno 2 kiaušiniai 1 šaukštas grietinės vanilės 1/2 st. smulkintų riešutų (tinka graikiški, lazdyno, migdolai)

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Pasiruoškite 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm (tinka ir 24 cm) apvalią formą, išklokite ją kepimo popieriumi. Kombaine išmaišyti miltus, cukraus pudrą, kakavą, sviestą ir vanilę. Maišyti pulso režimu, kol pasidarys trupiniai. Arba, jei neturi kombaino, galima ingredientus kapoti peiliu irgi kol gausis trupiniai, tik kad ilgiau užtrunka. Jei tešla per sausa, įdėkite dar truputį grietinės. Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines. Likusius suberkite į kepimo formą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius. Dar kartais įpilu porą šaukštų brendžio ir/ar migdolų esencijos, labai gardų prieskonį suteikia. Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 – 7 minutes. Kremas šiek tiek sutirštės ir tuomet bus galima užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 25 – 30 minučių. Visiškai ataušinkite ir bent 2-3 valandos palaikykite šaldytuve, nes šis pyragas skaniausias šaltas. Supjaustyti į gabaliukus. Ir atsargiai, nenusikąskite liežuvio, nes tai tikrai pats skaniausias varškės pyragas, kokį yra tekę ragauti!
Receptą atsiuntė: Kamilė

Komentarai (92)


  • 2016-01-23 11:13 Violeta

    Taip labai skanus pyragas ,kepiau ,šiadiena keiena.


  • 2016-01-09 19:57 nijole

    labai neatydziai rasote recepta, ingredientuose rasote 300gr. cukraus, o gaminime jau atsiranda cukraus pudra,taip pat neaisku kur dedama grietine, rasote ismaisyti miltus, cukraus pudra, kakava sviesta ir vanile,toliau rasote, jei tesla per sausa idekite dar truputi grietines taigi neaisku kur ir kada ta grietine deti


  • 2016-01-05 16:07 -

    labai skanus


  • 2016-01-03 23:02 Neringa

    Tikrai cukraus reikia mažiau, paklausius jusu dėjau 100g, miltu reikėjo daug daugiau nes kitaip nesigauna trupiniai, varškės dėjau 600. Truputi pataisius gavosi labai skanu


  • 2015-12-28 18:03 Inga

    Kad gautųsi trupiniai geriausiai sviestą dešimčiai ar pan. minučių įdėti į šaldiklį, o paskui sutarkuoti burokine tarka. Tada jau su miltais ir cukrumi greitai rankomis tuos trupunius padaryti.
    Cukraus dėjau tris šaukštus, pieno - pusę indelio. Gavosi pats tas saldumas mano šeimynos skoniui.


  • 2015-12-01 17:20 Kažkas

    Man tai tie trupiniai nesigavo, o gabalas lipnios tešlos. Šiaip ne taip pagaminau. Nors visai geras išėjo ir skonis..


  • 2015-11-28 12:04 Aiva

    Mano mama sakė, kad vienas indelis 200 gramų varškės. Tai aš pyragui naudosiu 400 g.


  • 2015-11-07 17:11 Pyragelis

    O as cukraus dejau tik 4 saukstelius Jau kepa, ziuresim, kas cia gausis..


  • 2015-10-30 20:37 Daiva

    Pyragas skanus, bet saldumas!....... 300 g cukraus.... nenormalu. Dejau trecdaliu maziau,bet reiketu dviem trecdaliais maziau


  • 2015-09-01 12:36 Daubara

    Liuks


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų