Skaniausias varškės pyragas (73)

  • Įvertinimas: 4.1 iš 5 (balsavo 295)
Rekomenduojame

Ingredientai:

250 g miltų 300 g cukraus 50 g kakavos 200 g sviesto arba margarino 2 indeliai Mūsų švelniosios ar kitos pertrintos varškės 1 indelis saldaus kondensuoto pieno 2 kiaušiniai 1 šaukštas grietinės vanilės 1/2 st. smulkintų riešutų (tinka graikiški, lazdyno, migdolai)

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Pasiruoškite 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm (tinka ir 24 cm) apvalią formą, išklokite ją kepimo popieriumi. Kombaine išmaišyti miltus, cukraus pudrą, kakavą, sviestą ir vanilę. Maišyti pulso režimu, kol pasidarys trupiniai. Arba, jei neturi kombaino, galima ingredientus kapoti peiliu irgi kol gausis trupiniai, tik kad ilgiau užtrunka. Jei tešla per sausa, įdėkite dar truputį grietinės. Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines. Likusius suberkite į kepimo formą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius. Dar kartais įpilu porą šaukštų brendžio ir/ar migdolų esencijos, labai gardų prieskonį suteikia. Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 – 7 minutes. Kremas šiek tiek sutirštės ir tuomet bus galima užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 25 – 30 minučių. Visiškai ataušinkite ir bent 2-3 valandos palaikykite šaldytuve, nes šis pyragas skaniausias šaltas. Supjaustyti į gabaliukus. Ir atsargiai, nenusikąskite liežuvio, nes tai tikrai pats skaniausias varškės pyragas, kokį yra tekę ragauti!
Receptą atsiuntė: Kamilė

Komentarai (73)


  • 2013-03-11 21:43 Egle

    iš komentarų matosi koks skaniausias,jei daug kam iš viso nesigavo arba gavosi kietas ir siaubingai saldus.Tai kaip suprasti receptą?


  • 2013-02-17 22:54 Raminta

    Aš vietoj 2 indelių Mūsų švelniosios ar kitos pertrintos varškės dėjau paprastą pusriebe varškę, o vanilės dėjau iš akies,maždaug du arbatinius šaukštelius. Ir labai skaniai gavosi. Tiesiog idealus.


  • 2013-02-03 17:16 Agneta

    Sveiki. Kepiau kątik šį pyragą, taigi galiu pasakyti kelis pastebėjimus.
    Žiauriai saldus. Aš netgi nedėjau tiek daug cukraus, kiek čia parašyta.. O žiauriai saldu.. Dėjau 200g. cukraus ir 180g. kondencuoto pieno. Ir dariau truputį kitaip su riešutais. Sutrintus riešutus sudėjau į įdaro vidų. taip pat norėčiau pasakyti vieną pastebėjimą.. Nemanau, kad tai pats skaniausias pyragas, kaip, kad dauguma rašė. Skanus, bet dar reikėtų patobulinti.. ))


  • 2012-10-28 10:38 ruta

    pyragas pavyko gavosi kaip nuotraukoj bet man nepatiko, čia žinoma skonio reikalas, bet jis iš tų kurio antra karta negaminčiau,produktu nesugadinau ir ji mielai suvalgėme su kava bet tai nemano skonio


  • 2012-10-11 17:53 Simona

    Varskes reikia 400g, ir miltu as dedu dvigubai daugiau...Skanus labai!!!!!


  • 2012-09-12 20:53 Neringa

    2 indeliai pertrintos varskes, tai kiek cia gramu bus?


  • 2012-08-23 11:03 Oksana

    Na ką, kepiau šį pyragą, na neblogas skonis, bet yra ir skaniau, pirmas dalykas, kad padui kepti 15 min. tikrai neužtenka, kepiau 180 laipsnių orkaitėj ir galutiniame rezultate padas sukritęs, vadinasi vieną patį padą reikia pakepti bent 20-25 minutes, o tada dedi varškės kremą... dar vienas pastebėjimas, bandžiau kepti pagal tą patį receptą tik nedėjau kakavos, pakepiau padą jau 22 minutes ir gavosi laaaaaabai skanus varškės pyragas, bet ačiū už receptą atradau labai skanų pyragą patobulinusi truputi. Skanus tiek šaltas, tiek karštas


  • 2012-02-06 16:45 Rūta

    tikrai, kad skaniausias


  • 2011-10-29 22:35 JustinaG

    Vakar ir mes su draugu kepėme šį pyragą. Na ką galiu pasakyti, išties skanus Dėjau 450 gramų kaimiškos varškės, į tešlą dėjau kur kas mažiau cukraus nei nurodyta recepte, į varškę taip pat pyliau ne visą kondensuotą pieną ir saldumo visiškai pakako Rekomenduoju


  • 2011-10-12 21:41 meskutea

    labai skanus pyragas. tik pagrindas per kietas gavos, ir kiek tikslei reikia varskes sitam receptui tie du indeliai varskes nlb ka sako. juk kazkoks kiekis turi but? noriu kad sykart gautusi idialus pyragas


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų