Saldžiųjų svogūnėlių sriuba

  • Įvertinimas: 2.9 iš 5 (balsavo 24)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 1350 g saldžiųjų svogūnų
  • 3 šaukštai alyvų aliejaus, margarino arba sviesto
  • 12 vidutinių svogūnėlių
  • 4 puodeliai jautienos sultinio
  • 2 šaukštai sauso balto vyno
  • druskos
  • pipirų
  • 113 g prancūziško batono
  • 113 g Gouda arba Edam sūrio

Gaminimas

1. Nupjaukite apie 1 cm nuo trijų sveikų svogūnų viršaus. Nulupkite išorinius lapus. Nupjaukite šaknis, bet palikite jas nesugadintas. Vieną iš svogūnų apverskite, kad jis būtų ant viršūnės. Išpjaukite du plonus (apie 0,5 cm pločio) gabaliukus iš svogūno centro, pjaudami nuo šaknies iki viršūnės. Atsargiai elkitės su šiais gabaliukais - jie turi likti sveiki. Pakartokite tai su likusiais 2 svogūnais - gausite 6 plonus, iš svogūno centro išpjautus gabaliukus. Likusius svogūnus atidėkite.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus arba margarino. Atsargiai sudėkite 6 svogūnų gabaliukus vienu sluoksniu. Kepkite neuždengtus virš vidutinės ugnies 3-4 minutes arba iki auksinės spalvos. Atsargiai apverskite, naudodami plačią mentelę. Kepkite dar 3 minutes. Atsargiai išimkite iš keptuvės ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčio.
3. Plonai supjaustykite likusias svogūnų dalis. Kitus svogūnus padalinkite pusiau ir supjaustykite plonais gabaliukais. Turėtumėte gauti 6-7 puodelius svogūnų juostelių. 4-4,5 litrų giliame keptuve įkaitinkite likusius 2 šaukštus aliejaus. Sudėkite supjaustytus svogūnus ir perpjautus pusiau svogūnėlius. Virkite neuždengtus virš vidutinės ugnies 20-25 minutes arba kol svogūnai suminkštės, retkarčiais pamaišydami. Padidinkite ugnį ir retkarčiais pamaišydami kepkite 5 minutes arba kol svogūnai taps auksinės spalvos.
4. Į keptuvą supilkite sultinį ir vyną. Įkaitinkite. Pasūdykite ir įdėkite pipirų pagal skonį.
5. Tuo tarpu sudėkite batono gabaliukus ant grotelių virš ugnies. Apkepkite 1 minutę arba kol truputį apkeps. Apverskite duonos gabaliukus; ant kiekvieno gabaliuko uždėkite po sūrio juostelę. Kepkite 1-2 minutes arba kol sūris pradės tirpti.
6. Patiekdami supilstykite sriubą į lėkštes. Papuoškite kiekvieną lėkštę duona su sūriu. Uždėkite karamelizuotą svogūną ir papuoškite svogūnų laiškais.

Receptą atsiuntė: Laimutė

Komentarai


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų