Rytietiškas rizotas su vištiena, jautiena ir krevetėmis

  • Įvertinimas: 3.6 iš 5 (balsavo 38)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 4 porcijoms
  • 90 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 1 juostelėmis supjaustyta vištienos krūtinėlė
  • 1 griežinėliais supjaustytas poras
  • 2 smulkiai sukapotos česnako skiltelės
  • 250 g supjaustytos mažais gabalėliais jautienos
  • Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai
  • 350 g ilgagrūdžių ryžių
  • 150 g šviežių arba šaldytų žirnių
  • 3 stiklinės 750 ml verdančio vištienos sultinio
  • 300 g išlukštentų ir išvalytų krevečių
  • 2 kiaušiniai
  • Sojų padažas.

Gaminimas

Didelėje keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus. Pakepinkite vištieną, kol suminkštės (6-8 min.). Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite į atskirą indą. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir pakepinkite porus bei česnakus, kol pasidarys permatomi (apie 3 min.). Sudėkite jautieną ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite, kol jautiena įgaus rusvą atspalvį (6-8 min.). Sudėkite vištieną, ryžius, žirnius, supilkite sultinį. Viską gerai sumaišykite, uždenkite ir kepkite ant mažos ugnies, kol ryžiai suminkštės (15 min.). Krevetes sudėkite 3 minutės iki kol ryžiai bus visiškai išvirę. Įmuškite kiaušinius ir maišykite, kol jie iškeps. Patiekite karštą su sojų padažu. Rizotas paruoštas!

Komentarai


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų