"Kuršėnų" vyniotinis (8)

  • Įvertinimas: 3.1 iš 5 (balsavo 284)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • Biskvitui
  • 4 kiaušiniai
  • 4 šaukštai cukraus
  • 4 šaukštai miltų Kremui
  • 180 g tikro sviesto
  • 180 g varškės
  •  ~0,33 indelio saldaus kondensuoto pieno

Gaminimas

Biskvitas. Kiaušinių trynius ir cukrų išplakite iki purumo. Sudėkite miltus ir gerai išmaišykite. Iki standumo išplakite baltymus ir atsargiai išmaišykite į tešlą, maišykite, kol ši netaps vientisa. Pilkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (popierių prieš pilant ant jo tešlą reikia patept sviestu, tada biskvito nereiks nuo jo gramdyt) paskirstykite ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Svarbu neperkepti, nes tada biskvito negalėsite susukt - jis trupės. Iškepusį biskvitą iš karto susukite ir palikite atvėst.

Kremas. Iki purumo išplakite sviestą. Plakant po truputį pilkite kondensuotą pieną. Sudėkite per sietelį pertrintą varškę ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Ant išvinioto atvėsusio biskvito tepkite kremą ir vėl suvyniokite ir kiškite į šaldytuvą dviem - trim valandom. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.

Receptą atsiuntė: Karina

Komentarai (8)


  • 2014-03-11 16:48 Ona

    Issikepiau tikrai labai skanus kepkit tikrai nenusivilsit.


  • 2011-08-14 12:23 Ruta

    Gavosi puikiai, o skonis...mmm... Suvalgem is karto Butinai patariu visiems pasigaminti.


  • 2011-04-10 11:14 Kotryna

    Reikes pabandyti. Labai saunu, kad vyniotini galima issikepti namini, nes pirktinis jis buna su 12 E .


  • 2011-03-09 12:34 Viktorija

    Man nesigavo vyniotinis, nes padariau per storą padą ir per ilgai jį kepiau, todėl nesivyniojo. Tai padariau skanų pyragą iš to kremo ir pado


  • 2011-02-27 20:38 Karina

    Aš tiesiog ištraukiu iš šaldytuvo, supjaustau į dubenį ir kokiam pusvalandžiui palieku. Jis tada suminkštėja ir gerai išsimaišo. Jei šaltą bandysit maišyt, tai gali gumuliukais likt, tada nelabai skanu.


  • 2011-02-27 15:12 Andra

    laba ,noriu ir as pabandyti ji pasidaryti Skaiciau komentarus va apie ji ,ir kaip vienam komentare raso ,kad siektiek per daug sviesto ir pries tai mikrobangeje reiketu sviestuka palaikyti ,Tai isties gal taip geriau ?


  • 2011-02-19 19:56 daluze

    Tikrai labai skanus nekarta dariau visiem patariu pasigamint.


  • 2011-02-19 19:00 onute

    butinai pabandysiu


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų