Paprasta lazanija (11)

  • Įvertinimas: 3.9 iš 5 (balsavo 207)
Reklama

Ingredientai

  • 300 gramų kiaulienos faršo
  • pusė svogūno
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 3 šaukštai konservuotų pomidorų, pjaustytų gabaliukais
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 150 mililitrų vandens
  • 6 nevirti lazanijos lakštai
  •  3 šaukštai grietinės
  • 40 gramų tarkuoto Parmezano sūrio
  • truputį druskos
  • po truputį juodųjų pipirų, raudonėlio, baziliko, paprikos, petražolių, kitų prieskonių

Gaminimas

Aliejuje apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus, susmulkintą česnaką ir mėsą iki tol, kol ji nebebus žalia. Dedame pomidorų piurė ir pomidorų gabalėlius. Pgal skonį pagardiname druska, pipirais, baziliku, paprikos bei oregano prieskoniais, petražolėmis, užpilame vandenį ir viską gerai išmaišome. Masė turi išeiti ne perdaug netiršta- jei reikia įpilkite daugiau vandens. Taip ant silpnos ugnies paliekame troškintis apie 2 minutes. Į gilesnį indą pilame truputį šios pasiruoštos masės ir uždedame lazanijos lakštus. Vėl dedame masę, o ant jos lakštus. Ant viršutinių lakštų, sudedame likusią iš faršo paruoštą masę, ant jos tolygiai paskirstome grietinę ir užbartome sūriu. Dedame jau į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 C temperatūroje, kol sūris gražiai apskrus.

Komentarai (11)


  • 2011-03-28 03:02 Makaveli

    Nreikia lakstu apvirt, padarykit nlb tirsta padaza, pirma reikia jo ipilt, o ne lakstus det, kepu apie 30-40min, nuo kiekio priklauso ir visai nebuna kieta, lakstai prisigeria padazo ir isbrinksta, viskas buna lb gerai. Tik as dar pieno ipilu iseina toks pusiau besamel pusiau bolones padazas, meisytas zodziu ir dedu sviezius pomidorus, nuplikau, nulupu zievele ir susmulkinu, padaze jie issitroskina ir buna labai skanu


  • 2010-12-19 16:12 fifi

    jau 3 karta eisiu daryti labai skanu...verta pagaminti


  • 2010-10-30 17:37 Ruta

    kiek esu gaminusi lazanija, sis receptas paprasciausias ir grieciausias. Skanu. Turbut paprastume ir slypi genialumas...)


  • 2010-10-04 16:33 xxx

    labai skani. pirma lak6tas po to masa deti.lakstus reikia apvirti tik atsargiai kad nesuliptu, kitaip kieta tokia gaunasi


  • 2010-10-02 10:06 Gintare

    Labai labai skanu. As orkaiteje kepiau apie 25min. lakstai suminkstejo, bet pati lazanija truputi istizo, na kita karta reikes zinoti, o siaip liuks!


  • 2010-09-30 09:39 vinciox

    As prie viso sio dar dadejau viena sluoksni bulviu koses, mm labai skaniai gavosi.


  • 2010-01-14 22:59 meile

    aciu labai uz atsakyma


  • 2010-01-11 14:07 Diana

    meile, manau, kad reikia pavirti arba nuplikyti(as nuplikau)...pirma karta, kai gaminau, tai nenuplikiau ir tikrai lakstai gavosi kieti ir visa skoni sugadino...


  • 2010-01-09 16:00 meile

    Atrodo skaniai o tuos lakstus nereiktu pavirti, kad paskui jie nesigautu kieti? labai prasau atsakyti


  • 2009-11-15 15:06 edita

    Paprasta lazanija- juk ir rasoma paprasta o ne ttikroji.. skaityt reikia ismokt :}}


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų