Netikras zuikis (2)

  • Įvertinimas: 3.1 iš 5 (balsavo 104)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 0,5 kg faršo
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 riekelės batono išmirkintos piene
  • 1 kiaušinis
  • 3 valgomi šaukštai aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
  • 1 arbatinis šaukštelis mairūno
  • 1 arbatinis šaukštelis paprikos miltelių
  • druska
  • šviežiai maltų pipirų Papuošimui lauro lapai
  • kvapnieji pipirai arba kadagio uogos

Gaminimas

Faršą galima dėti tiek kiaulienos, tiek kiaulienos + jautienos, tiek vištienos ar kalakutienos.

Faršą sudėti į dubenį, įmušti kiaušinį, sudėti piene mirkytas batono riekeles (minkštimą be plutelės), vietoj batono galima įtakruoti nedidelę žalią bulvę, supilti prieskonines žoleles bei tarkuotą svogūną su česnaku. Viską gerai išmaišyti.

Masę padalinti pusiau ir suformuoti du nedielius zuikučius (galima kepti vieną didesnį).

Zuikius sudėti į kepimo formą. Iš pipirų ar kadagio uogų padaryti akytes ir burnytę, o iš lauro lapų – ausytes. Zuikius aplieti keliais šaukštais aliejaus ir dėti į įkaitintą iki 180 – 200 °C orkaitę, kol zuikių paviršius paruduos.

Receptą atsiuntė: Neringa

Komentarai (2)


  • 2012-02-14 16:11 renata

    NU BET TU IR PALYGINAI SAVO GAMINTA IR MAXIMOJE AISKU KAD NAMIE SKANIAU TEN ISVISO NEAISKU KA DEDA


  • 2011-08-09 12:24 kiskis

    vakar dariau labai skanus skanesni nei maximoj


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų