Naminis vynas (8)

  • Įvertinimas: 3.3 iš 5 (balsavo 69)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 1 litras šviežiai spaustų vynuogių sulčių
  • 3 razinos

Gaminimas

Išspauskite vynuoges ir perkoškite. Sumaišykite sultis su cukrumi, šiek tiek praskieskite su virintu vandeniu arba saldesnėmis kitų uogų/vaisių sultimis, įdėkite razinas ir supilkite į butelį. Butelį užkimškite su kamščiu, kuriame įstatyta žarnelė (galima aplipdyti plastelinu, kad būtų sandaru), o kitą žarnelės galą įkiškite į stiklinę su vandeniu. Žarnelė skirta tam, kad iš butelio galėtų pasišalinti rūgimo dujos, tačiau į butelį nepatektų naujo oro. Žarnelė butelio kamštyje neturi siekti sulčių, iš jos po kelių dienų turėtų pradėti eiti oro burbuliukai. Laikykite sultis tamsioje, 17-24 laipsnių patalpoje 8-10 dienų. Laikas priklauso nuo sulčių saldumo, temperatūros. Kai iš vamzdelio burbuliukai išeina rečiau - reiškia rūgimo procesas lėtėja. Išpilkite sultis iš butelio, palaikykite 3 valandas atvirame ore. Tuomet vėl supilkite jas į rūgimo butelį (galite perkošti nuo drumzlių), jei per mažai saldu, įdėkite cukraus (tiek kiek pirmą kartą) ir išmaišykite. Vyną taip laikykite ir kas 2-3 savaites pavėdinkite bei įdėkite cukraus, kol jis taps skaidrus, tuomet jį laikykite 10-13 laipsnių temperatūroje. Jei vynas jau nerūgsta - supilkite jį į butelius ir sandariai uždarykite, laikykite rūsyje, tamsoje, paguldytus, kad apsemtų kamštį. Kuo daugiau dėjote cukraus, tuo stipresnis vynas gausis, tačiau per daug įdėjus gali sustoti rūgimo procesas, per mažai - vynas įgaus acto skonį. Kad rūgimo procesas būtų greitesnis, galima naudoti vyno mieles. Tokį vyną galima gaminti iš iš serbentų, obuolių. Tačiau tuomet būtina sultis praskiesti vandeniu ar su kitų saldesnių uogų/vaisių sultimis.

Komentarai (8)


  • 2012-12-15 10:05 Vaidas

    Patarkit ka daryti! Vyna dariau is saldziu vynuogiu tad pirma karta cukraus nedejau visiskai! Po kokiu 6 savaičių nukošiau tada jau dejau cukraus, po kokiu 6 savaičių vel kosiau ir dejau cukraus, tik dabar neda kad visiskai neberūgsta. Ka galima būtų galima dabar padaryti, nes dabar jai nerūgs tai bus saldus


  • 2012-09-26 12:34 Renata

    Man burbuliuoti pradejo jau kita ryta nuo padarymo. Ar tai reiskia, kad kazkas blogai?


  • 2011-11-23 09:31 kestis

    Jurgita nesijaudink,prades tereikia kantrybes,va as raugiau obuoliu-avieciu,uzraugiau 2011-09-11 tai visiskai ramiai pradejo ir visa laika ramiai rugo,o va pries kelias dienas nustojo visam,beja lb skanus gavosi nors ir nebrandintas,ir lb ideali spalva be jokiu nuosedu,send bandysiu vien obuoliu,ir siu metu derliukas bus baigtas


  • 2011-08-24 12:25 Jurgita

    vakar uzraugeme obuoliu-avieciu-laukiniu gervuogiu vyna. Mieliu nedejau, nas netirejau, taciau praejus dienai vynas kaip neruksta, taip nerugsta (jokie oro burbuliukai is zarneles neina). Ar tai reiskia, kad nera rygimo? Ir ka tokiu atveju daryti?. Aciu.


  • 2010-11-30 11:52 Andrius

    čia rasite mano vyno receptą
    http/andrius-andriaus.blogspot.com/


  • 2010-10-07 01:08 Marius

    TO-> Mantas. Perdaug cukraus idejai,reikejo maziau det,koke ~1,5kg ir tik poto kai jau nustoja rugt ispili pravedini ir dadedi cukraus ,o kai pridejai daug cukraus sustojo rugimas nes zuvo mieles nuo per dideles cukraus koncentracijos. ka daryt manau nusipirk tu restart mieliu ir praskiesk esama su sultimis tik zinoma nesaldink .


  • 2010-09-22 14:29 Mantas

    Sveiki, as pries 5 dienas pasidariau obuoliu vyna, tiksliau uzdejau raugti sultis. Nedejau nei mieliu nei razinu kaip cia visi deda, paklausiau dedes patarimo kad nereik, idejau 3kg cukraus ant 15l. Visa beda kad visai neburbuliuoja. Putos sukilo ir siandien jau sklaidosi o burbuliavimo visai nebuvo ir nera. ka daryt?


  • 2010-06-28 10:14 Andrius

    o kiek cukraus reik det??


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų