Naminis batonas (21)

  • Įvertinimas: 3.9 iš 5 (balsavo 76)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 1 stiklinė šilto vandens
  • 7 g sausų mielių
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 8 šaukštai aliejaus
  • 3 stiklinės miltų Pastaba stiklinės talpa 200 g.

Gaminimas

Į šiltą vandenį suberiame mieles ir cukrų, maišome, kol ištirps, tada statome šiltai 10-15 min., kol suputos.

Suberiame/supilame likusius produktus ir viską intensyviai maišome-minkome geras dešimt, o galima ir penkiolika min.

Tada gautą tešlos gabalą dedame į aliejumi išteptą indą ir valandai statome šiltai.

Daliname tešlą į dvi dalis, kiekvieną dalį kočiojame į blyną, kurį susukame.

Gautus ritinius krauname ant skardos, statome šiltai 40-50 min. Po to aštriu peiliu padarome po kelias įpjovas ant kiekvieno ritinio ir kišame visą tą gėrį į karštą, iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Skanaus :)

Receptą atsiuntė: Karina

Komentarai (21)


  • 2012-06-16 11:13 Irena

    labai puikiai issikepe batonas ir dar puikiau susivalge,aciu uz recepta labai paprasta ir skanu,sekmes visoms merginoms,norincioms issikepti namini batona


  • 2012-06-15 14:13 Irena

    Sveikos merginos,labai sugunde sis batono receptelis,siandien bandau gamint,dabar dar kildinu tik tesla,kaip jau bus iskeptas ir aisku paragautas,butinai parasysiu


  • 2012-06-02 11:40 Irmia

    O as jau 2 kartus bandžiau jį kepti, bet man vis neiškyla. Pirmą kartą naudojau paprastas, saldytuve laikomas, mieles, antra kartanaudojau kazkokias "tirpstancias" ir vėl nieko.. Gal galit pasakyti kokias konkrečiai mieles naudojate?


  • 2012-05-10 18:16 rassa

    as ka tik issikepiau.mano kazkoks pilkas.o jei vandeni pienun pakeist,neskaniau butu?


  • 2012-04-25 19:47 Kristina

    Mmm... Labai skanu! Super skonis gavosi


  • 2012-04-17 09:43 Virrr

    O ar galima naudoti ne sausas mieles? Kiek tada jų reikia?


  • 2012-03-14 09:21 Jurga

    Aciu uz recepta, labai liuks


  • 2012-01-11 12:37 volissima

    labai paprastas, lengvas receptukas, pirma karta kepiau du mazesnius, kita karta viena dideli ir kelias bandukes beje antra karta kepdama idejau sauja sezamo seklu nu laaaabai labai


  • 2011-10-18 20:10 Karina

    Tai juk mielės paminėtos, logiška, kad tešla turi pakilti Beje, pastebėjau, kad kuo ilgiau minkoma tešla, tuo skanesnis batonas gaunasi O kildinimui tai į orkaitę kišu - užstatau temperatūrą apie 40 laipsnių ir laikau reikiamą laiko tarpą, nėra buvę, kad neiškiltų. Pabandykit!


  • 2011-05-30 16:50 Laura

    antra kart bandziau ir gavos ir visai nieko toks isejo,tiksliau du batoniukai


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų