Naminiai kibinai (14)

  • Įvertinimas: 3.5 iš 5 (balsavo 114)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • Tešlai
  • 500 g margarino
  • 500 g grietinės
  • 2 kiaušiniai
  • 300-400 g, kad išeitų minkoma tešla Įdarui
  • geriausiai tiktų aviena, tačiau gerai išeina ir su naminiu faršu kiekis iš akies
  • 2 šaukšteliai kmynų
  • 1 kiaušinis aptempimui
  • 1 svogūnas
  • Druska, pipirai, kiti prieskoniai - pagal skonį
  • sultinys tinka ir sultinio kubelis, ištirpintas stiklinėje vandens

Gaminimas

Sudedame margariną, sudedame grietinę ir 2 kiaušinius. Viską sumaišome, įpilame miltų ir viską suminkome. Kol gaunasi minkoma tešla ir turėkite omenyje, kad tešlą reikia minkyti greitai nes sviestas ar margarinas greitai tirpsta ir atrodo, kad reikia vis daugiau ir daugiau miltų. Tešlą įdedame į maišelį ir grūdame į kamerą, kad sušaltų (3-4 val.). Prieš tešlai baigiant sušalti paruošiame įdarą. Mėsos faršą pasūdome, pagardiname prieskoniais, sudedame pjaustytą svogūną, įpilame puodelį sultinio. Paskui iš tešlos pasidarome rutuliukus, iš rutuliukų iškočiojame blynelius į kuriuos dedame įdarą. Stipriai užspaudžiame kraštus. Prieš pašaunant, pyragėlius aptepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome kmynais [jei mėgstate]. Kepimo skardą patepame riebalais, dedame kibinus. Kepame 200C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes arba kol pagels.

Komentarai (14)


  • 2012-10-04 23:13 Marius

    O čia tuos 300-400g išgert kažko reikia kad lengviau minkytūsi ar kaip?


  • 2012-02-16 08:15 g

    super kibinai. nuostabiai skanūs išėjo. nepykit, bet jei kažkam neišėjo pagamint pagal šitą receptą, tai man rodos čia ne receptas kaltas...


  • 2011-12-07 10:28 Jolanta

    Nu man tai kazkokia nesamone gavosi, miltu dejau dvigubai daugiau, bet su tiek margarino ir grietines, tai skonis gavosi kaip pyrago su mesa. Visaiskai netiko. Bjauru valgyt buvo, tai metem lauk.


  • 2011-02-19 13:16 lina

    Labai skanus kibinai,ir labai trapus.D


  • 2011-01-17 18:05 seimininke

    Pagal sita recepta jau kelinta karta gaminu kibinus, tesla pasakiskai skani gaunasi, tik va idaras per sausas...


  • 2010-06-01 01:36 Wilma

    Beja, geriausias receptas, pagal kuri teko daryti kibinus.. nei karto neapvyle dar 200 g sviesto, miltu 500 g (550D geriausiai tinka),Stikline kefyro, duskos ir cukraus po sauksteli. Idarui pasirinkimas platus :lol
    Gamyba: Sviesta palaikyti kameroje, sukapoti gabalais ir mesti i miltus. tada peiliu kapot su miltais ta visa makala kol pasidaro tokie ale riebus miltai, sviesto gumuliuku kad neliktu geriausiai dar rankomis patrinti, pertrinti ir t.t. kefyra sumaisyti su druska ir cukrumi ir pilti i riebius miltus. isminkyti tesla (minkos gana lengvai) ir mesti i saldytuva 1-2 val. tada kocioti, deti idara pageidaujama. kepti 15 min 180 c orkaitej, traukti lauk ir aptepti kiausinio baltymo plakiniu, tada dar kisti i orkaite 20-25 min. Kiek bandziau receptu- sits The Best!!!


  • 2010-06-01 01:26 Wilma

    Idomu kaip cia kai kuriems gaunasi iskepto kibinus pagal sita recepta?? Cia turbut kai rase, kad is akies, tai is akies ir skaiciu bilekoki parase, nes vien santykis 1kg sviestas+grietine ir 1/3kg miltu, kazkokia nesamone..bandziau sita recepta ir dejau "is akies" miltu. turejau kilograma gera ir deja neuzteko..minkiau viska greitai, bet miltu nebeuzteko.. va buciau as antra kart miltu ejus, bet tai jau pardes nebedirbo :lol beja, i tesla druskytes ir cukriuko grameli reiktu iberti, cia kaip ir taisykle jau..


  • 2010-05-22 20:40 @G@

    tiesa,pamirsau dar pora smulkmenu-po kibinais ant skardos kloju kepimo popieriu-tik taip juos apsaugosit nuo pridegimo,o antra-pries pasaunant kibinus i orkaite butina ju virsunelese padaryt peiliu pora skyluciu,kad turetu kelia susikaupe garai,nes kitaip kibinai gali plysti bet kurioj vietoj-aciu uz demesi!!!


  • 2010-05-22 20:34 @G@

    liaudis,recepte juk aiskiai parasyta,kad maisyt reik greitai,kol sviestas ir grietine salti,nes veliau atrodo,kad per mazai miltu.O siaip tai tesla kuo riebesne,tuo trapesne!!!Siaip as asmeniskai tesla lipinu is 200g sviesto,200g grietines,500g miltu ir 2 kiausiniu!!!Ir dar noreciau pasiulyt savo varianta del naudojamo idaro i kibinus-visada ji darau is kiaulienos sonines,kuria butina smulkiai supjaustyt,o ne permalt,nes supjaustyta mesyte visada bus sultinga)) bandykit,tikrai nenusivilsit-SKANAUS!!!


  • 2010-05-22 03:28 agne

    labai skanu,tesla puikiai gaunsi,o as dar ir pakepinto kopusto dejau isvis pasaka ...


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų