Moliūgų pyragas

  • Įvertinimas: 2.9 iš 5 (balsavo 31)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 100 g sviesto
  • 1,5 kg moliūgo
  • 220 g cukraus
  • 180 g miltų
  • Citrinų ekstrakto
  • 3 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • Druska
  • 0,5 šaukštelio cinamono

Gaminimas

Miltus trinkite su kambario temperatūros sviestu, kol pasidarys trupiniai. Tada įmuškite 1 kiaušinį, berkite cukraus 20 g, druskos, citrinos ekstrakto ir minkykite, kol tešla taps lygi ir vientisa. Suformuokite tešlos rutulį, įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir palikite 3 valandoms šaldytuve, kad tešla sustingtų. Tada išdėlioti tešlą ant kepimo formos ir užlankstyti kraštus, kad tolygus sluoksnis pasiskirstytų tešlos ant formos. Subadyti šakute, dėti foliją, žirnių ar pupelių ir kepti 180 0C orkaitėje apie 15 minučių. Tuomet žirnius ir foliją nuimti ir atvėsinti iškeptą tešlą.
Moliūgus nulupkite ir pašalinkite sėklas. Minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite ant skardos ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 50 minučių, kol moliūgai suminkštės, bet nebus apskrudę. Iškepusius moliūgus nusunkite, dar šiek tiek spustelti, kad išbėgtų kuo daugiau skysčio, ir palikite ataušti. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus suplakite iki standžių putų.
Atvėsusius moliūgus sugrūskite, įleiskite kiaušinių trynius, berkite cukrų, vanilinį cukrų, citrinų ekstraktą ir išmaišykite. Tada atsargiai įmaišykite plaktus baltymus. Moliūgų masę supilkite į tešlos krepšelį, statykite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 35 minutes. Ištraukite, apibarstykite cinamonu ir dar kepkite 5 minutes. Skanaus :)

Receptą atsiuntė: Raminta

Komentarai


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų