Mėsos ir daržovių troškinys

  • Įvertinimas: 3.2 iš 5 (balsavo 24)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 1 kg kiaulienos kumpio
  • 3 morkos
  • 200 g brokolių
  • 200 g šparaginių pupelių
  • 3 česnako skiltelės
  • alyvuogių aliejus kepimui
  • 0,5 stiklinės raudono sauso vyno
  • 1 arb. šaukštelisvmalto muskato riešuto 
  • pipirai ir druska pagal skonį
  • apelsininiai pipirai mėsai
  • akmens ir jūros druska mėsai
  • 1 šaukštas džiovintų bazilikų
  • 1 šaukštas medaus
  • 2 šaukštai saulėgrąžų branduolių

Gaminimas

Česnakus susmulkinti, morkas nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais. Viską dėti į keptuvę, į įkaitintą aliejų. Dar dėti smulkintus brokolius bei šparagines pupeles. Uždengus keptuvą troškinti daržoves apie 15 minučių vis pamaišant. Galiausiai pabarstyti muskato riešutu, druska ir pipirais,  viską gerai išmaišyti. Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir kepti įkaitintame aliejuje. Pagardinti trupučiu apelsininių pipirų, bazilikais bei akmens ir jūros druska. Į kepimo pabaigą pilti raudoną vyną ir kepti mėsą tol, kol neliks skysčio. Į gilią keptuvę dėti iškeptas daržoves, mėsą, pabarstyti saulėgrąžomis ir dėti medų. Viską gerai išmaišyti ir kepinti, kol neliks neištirpusio medaus. Troškinį galime patiekti su virtomis - keptomis bulvėmis. Skanaus :)

Receptą atsiuntė: Raminta

Komentarai


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų