Medutis (9)

  • Įvertinimas: 3.6 iš 5 (balsavo 53)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai medaus
  • 50 g margarino arba sviesto
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • 1,5 arbatinio šaukštelio sodos gesinimui dar ir 1 šaukštas acto arba kepimo miltelių žiupsnis
  • 2,5 - 3 stiklinių miltų Kremui
  • ~ 600 g grietinės
  • 200 g smulkaus cukraus
  • keli lašai citrinos sulčių ir nutarkuotos vienos citrinos žievelių

Gaminimas

Kiaušinius, medų, margariną, cukrų sudėti į metalinį indą ir kaitinti virš puodo su verdančiu vandeniu. Visą laiką maišyti, kol masė taps vientisa. Nukelti nuo garų, supilti nugesintą sodą, berti miltus ir maišyti, minkyti (jei naudosite kepimo miltelius, sumaišykite juos su miltais). Tešla bus labai kibi, bet nesusigundykite berti daugiau miltų, nes ji tokia bus, kol neatvės. Išminkius aš dar į šaldytuvą keliolikai minučių įkišu. Toliau paruoštą tešlą dalinti į 5-6 dalis ir kiekvieną gabaliuką kočioti į ploną lakštą, aš kočioju iškart ant kepimo popieriaus, smarkiai supaprastina reikalą. Pasiruoškite lėkštę ar dangtį nuo puodo, kad galėtumėte išpjauti iš iškepusių lakštų norimą torto formą, turite iškočioti tokio dydžio lakštą, kad tas jūsų pasirnktas rakandas būtų mažesnis už jį ir dar kraštukai liktų. Kiekvieną lakštą kepti iki 180 laipsnių įkaitusioje orkaitėje apie 5-7 min., pasistenkite neperkepti ;) Ant ištraukto iš orkaitės lakšto dėti pasirinktą indą ir peiliu palei kraštą išpjauti formą. Dėmesio: tai, ką nupjausite, saugokite nuo vyrų, vaikų ir pačios nevalgykite - vėliau sutrinsite ir panaudosite torto pabarstymui.
Kremas - grietinę sumaišyti su cukrumi, citrinos sultimis ir citrinos žievelėmis, viską gerai išplakti.
Na, o toliau paprasta - dedate lakštą, kraunate kremo, paskirstote tolygiai, dedate kitą ir t.t. Jei kartais pritrūktumėt kremo, puikiai tiks ir koks jogurtas.
Jau pagamintą tortą būtina palaikyti šaldituve bent kelias valandas.

Receptą atsiuntė: Karina

Komentarai (9)


  • 2012-12-03 17:28 SandraL

    Kepiau toki pries kelias dienas tik i krema dariau kitaip: grietines 700 gr, 200gr grietineles, 1 citrinos sultis,patar.citrinos zieveles, pakeli grietineles standiklio.Kremo buvo kaip tik, tortas gavosi labai gaivus ir slapias,tiesiog liuksiskasTiesa kita karta kai kepsiu torto blynus,cukru keisiu medum,manau kad taip daugiau medaus skonio jaustusi blynuose.


  • 2012-09-05 19:05 Karolina

    nuostabus receptas, kepiau šį pyragą jau 3 kartus ir visada gaunasi nuostabus. Tik aš dar vyšnių dedu, tada tai pasaka buna.


  • 2012-07-21 09:16 Regina

    Toki torta kepu ir as tik vietoj grietines (kremui) naudoju grietinele 35% ir laikau para saldytuve . Mano megiamiausias


  • 2011-02-24 15:37 Justyna

    Superinis torčiukas kremui naudoju 40% riebumo "varo" grietinę ir želatiną


  • 2011-02-22 16:47 roberta

    Superinis! visada toki kepu!


  • 2011-02-21 16:28 sandra

    gaminu siuo metu si skanesta, tik tas kremas isplakus gavos kaip koks pienas? ar taip ir turi but??????? atrodo viska dariau taip, kaip parasyta...?


  • 2011-02-07 19:13 Justina

    Laaabai skanus tortas gavosi!!! Uzskaitau


  • 2010-12-28 13:50 Karina

    Nereikia. Bent jau aš niekada nededu ir viskas kuo puikiausiai išeina.


  • 2010-12-08 17:47 ERIKA

    O TAI KA I KREMA NEREIK ZELATINO DET TAI KAD NESEIS KREMAS BE JO


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų