Meduolis (5)

  • Įvertinimas: 3.5 iš 5 (balsavo 76)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 2,5 stiklinės miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 stiklinė tirštos grietinės
  • 1 stiklinė medaus
  • 3 šaukštai cinamono
  • 1 šaukštelis sodos su kaupu
  • 5 šaukštai aliejaus
  • juodųjų serbentų arba vyšnių džemas
  • 100 g džiovintų slyvų
  • žemės riešutai nesūdyti

Gaminimas

Kiaušinius ištrinti su cukrumi iki purumo. Ištirpinti medų ir ataušintą pilti į kiaušinius, visą laiką maišant. Po to įdėti miltus, grietinę, cinamoną, sodą, aliejų ir išmaišyti. Tešlą sudėti į kepimo skardą ir įkišti į karštą orkaitę. Kepti 50 min. Kai atauš, perjauti pusiau ir pertepti džemu. Viršų irgi aptepti džemu ir pabarstyti žemės riešutais.

Komentarai (5)


  • 2014-04-07 21:08 Elvyra

    Nesuprantu,o kiek džemo reikia?


  • 2014-03-06 18:17 cukraus

    dejau visai nedaug , nes jau medus duoda salduma


  • 2012-09-03 13:09 Myška

    labai skanus gavosi, tik kepti reikėjo....apie 2,10 val. nes tešla skysta gavosi-po valandos buvo tik apvalkalėlis rusvai iškepęs. Viską dėjau griežtai pagal receptą-nežinau, kodėl taip ilgai kepė. Bet skanus labai. Sorry-ne viską dėjau tiksliai-cukraus -0,75 stiklinės, cinamono-1,5 šayukšto.


  • 2012-07-08 19:02 Inga

    Labai skanus pyragas,kepiau,patiko visai musu seimai,siandien vel kepsiu


  • 2011-07-19 16:34 Pabandžiau

    Super meduolis! Skardą ištepiau aliejumi ir kepiau 150-170 laipsnių temperatūroje - puikiai pakilo ir neprilipo prie skardos. Apibarsčiau tik cukraus pudra, be riešutų ir džemo.
    Tikrai vertas dėmesio receptas. ))
    P.S. Tik vietoj cinamono dėjau imbiero 2 arb. šaukštelius (pagal skonį) ir labai skanus gavos.


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų