Marinuoti pomidorai (3)

  • Įvertinimas: 3.6 iš 5 (balsavo 50)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • Pomidorai, 1 kilogramas
  • Vanduo, 1 litras
  • Actas, 150 mililitrų
  • Druska, 1 šaukštas
  • Cukrus, 1 šaukštas
  • Garstyčios, grūdeliai, truputį
  • Kvapieji pipirai, truputį
  • Lauro lapai, truputį
  • Gaminimas

Gaminimas

Žali arba rausvi kieti nedideli pomidorai nuplaunami. Kad kaitinant odelė nesutrūktų, pomidorai subadomi mediniu aštriu, plonu kaip adata pagaliuku. Po to sudedami į stiklainius ir užpilami šaltu rūgščiu 1,2—1,5% stiprumo marinatu. Marinatas gaminamas iš vandens ir acto mišinio (naudojant 9% actą, reikia 1 dalies acto ir 6 dalys vandens). 1 L vandens pridedama 1 šaukštas druskos ir 1 šaukštas cukraus. Į kiekvieną pomidorų pripildytą indelį galima įdėti garstyčių, kvapiųjų pipirų grūdelių ir lauro lapelių. Sudėjus pomidorus, stiklainiai pridengiami dangteliais, sustatomi į puodą, kuriame jau yra įpilta šalto vandens, ir iš lėto kaitinami 90° C temperatūroje apie 20 min. Iškaitinti stiklainiai tuoj sandariai uždaromi, apverčiami dugnu aukštyn, atvėsinami ir skubiai atšaldomi.

Komentarai (3)


  • 2009-08-24 14:50 cukinija

    bet tai nerealus puslapiukas netycia radau ir atsidziaugti negaliu cia jis gal nelabai senas, nes tikrai buciau uztikusi kazkur


  • 2009-08-09 21:19 Ginatutė

    Niam niam... taip ir užsinorėjau marinuotų pomidoriukų! būtinai išbandysių receptą, didelis ačiū!


  • 2009-08-09 20:14 Pomidorų mėgėjas

    Labai mėgstu pomidorus, o jei marinuoti ....
    Jau ilgokai ieškau šio recepto, didelis AČIŪ recai.lt komandai


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų