Mamos picos padas

  • Įvertinimas: 3.8 iš 5 (balsavo 61)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 200 g kvietinių miltų,
  • 80 ml pieno,
  • 1 kiaušinis,
  • 1 šaukštelis sviesto,
  • 10 gramų mielių,
  • Truputį cukraus,
  • Truputį druskos

Gaminimas

Visi produktai turi būti šilti. Mieles, dalį pieno, porą šaukštų miltų ir žiupsnelį cukraus gerai sumaišykite ir pastatykite šiltai, kol pakils (maždaug 15 min.). Supilkite į likusius miltus išplaktą kiaušinį, ištirpintą sviestą (arba margariną), visus likusius produktus bei iškilusią tešlą ir viską gerai išmaišykite. Jeigu tešla bus per skysta įberkite truputį miltų. Tešlą pridenkite celofanu ir pastatykite šiltai kol pakils (maždaug 0,5 - 1 val.). Iškirpkite skardos dydžio kepimo popieriaus lakštą (maždaug 30 x 27 cm., galį būtį didesnis), padėkite ant stalo ir ant jo kočiokite iš paruoštos tešlos ploną picos padą per visą popieriaus lakštą. Kepimo popierių su iškočiota tešla perneškite į skardą ir dėkite picai skirtą įdarą. Paruoštą picą pridenkite ir pastatykite 30 min. šiltai. Kepkite karštoje orkaitėje, maždaug 15 minučių, kol gražiai apskrus.

Komentarai