Lazanija (20)

  • Įvertinimas: 3.7 iš 5 (balsavo 145)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 1 pakelio lazanijos lakštų 500 g ,
  • 400 g parmezano sūrio.
  • Bolonese padažui
  • 1 didelio svogūno,
  • 1 didelės morkos,
  • skiltelės česnako,
  • 150 g pievagrybių,
  • 300 g. faršo,
  • 0.5 stiklinės baltojo vyno,
  • 0.5 stiklinės vandens,
  • 3 šaukštų pomidorų pastos,
  • 75 g sviesto,
  • mairūno,
  • baziliko,
  • druskos.
  • Bechamel padažui
  • 50 g sviesto,
  • 50 g miltų,
  • 900 ml pieno,
  • malto muskato.

Gaminimas

Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio dydžio puode svieste pakepinamas svogūnas, supjaustyta morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas ir smulkinti pievagrybiai. Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama pusė stiklinės baltojo vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui. Viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas. Bechamel padažas gaminamas taip: ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant, pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną. Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepama apie 30 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai. Skanaus :)
Receptą atsiuntė: Raminta

Komentarai (20)


  • 2011-06-06 12:40 Giedre

    nerealiai skaniai gaunasi!!! aciu uz recepta


  • 2011-02-06 17:58 as

    receptas gal ir skanus, taciau tikrai tai nera originali receptura. bolognese padazas gaminamas ne taip. I ji privalo ieiti salieras, neturi buti jokiu vynu ir pievagrybiu. farsas taip pat ne bet koks, o jautienos.


  • 2010-12-12 18:25 Bobas

    Zjbs yra, aš jau antrą kartą kepu


  • 2010-11-29 09:54 mergyte

    Kodel butent kazkas leechino? Juk cia gali buti ta pati recepto autore, turint omenyje, kad ji yra labai aktyvi ir tikrai daug jos receptu galima pamatysi siame puslapyje...


  • 2010-11-12 14:49 Anzela

    Lakštų tikrai nereikia virti. Tik nepagailėk Bechamelo padažo. Jei truks skysčio, tada lakštai neiškeps.


  • 2010-10-24 23:13 Julija

    Sveiki! Lazanija čia atrodo gundančiai... va gryžau iš Italijos kaip tik, prisipirkus Lazanijai lakštų ir nežinau ką su jais veikt D ar tikrai nereikia jų virt? (noriu išsiaiškint, kad paskui bėdų nebūtų gaminant man...)iš anksto dėkoju !


  • 2010-10-23 13:06 Daniellita

    Labai geras receptas. Beprotiškai man patinka ši lazanija. Labai skanu


  • 2010-10-16 19:43 Karamelita

    Labai geras receptukas... labai skaniai gali pasigaminti aciu


  • 2010-10-02 14:19 SSSSS

    Viskas cia gaunas Labai skanu


  • 2010-09-25 20:11 Marija

    Tie, kas sako kad čia durnybė tegu išmoksta gaminti super receptas.


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų