Kūčiukai (5)

  • Įvertinimas: 3.4 iš 5 (balsavo 69)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 130 ml šilto vandens
  • 10 g šviežių mielių
  • 1-2 šaukštai cukraus
  • 250 g miltų
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 šaukšto aliejaus
  • 25 g aguonų

Gaminimas

Į šiltą vandenį suberti cukrų (jei norite saldžiau, cukraus berkite daugiau), sudėti mieles ir viską išsukti, kol mielės ištirps. Miltus išsijoti į skystą masę, suberti druską ir užminkyti tešlą. Minkyti tešlą rankomis užtrunka apie 10 minučių. Galiausiai supilti aliejų ir aguonas ir dar kartą paminkyti.
Uždengti ir leisti pakilti dvigubai.

Pakilusią tešlą pasidalinti į 4 dalis. Kiekvieną dalį išvolioti į virveles. Supjaustyti 1 cm gabaliukais. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi ir sudėti kūčiukus. Pašauti į 180° C orkaitę 15-20 min.
Ataušusius susidėti į krepšelį ar sandarią dėžutę.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Zina

Komentarai (5)


  • 2014-12-20 10:27 rrugile

    kiek mieliu


  • 2014-12-19 17:30 Birute

    Sviezios mieles? cia slapios ta prasme?


  • 2014-12-16 23:37 Giedrė

    Labai patiko.pirma kart dariau ir tikrai nenusivyliau,geras receptas!


  • 2014-12-14 23:25 Greiciau

    As kucioms kepu ne slyzikus (daug darbo!),o AGUONU PYRAGA: 250gr margarino, 1 stikline cukraus, truputis citrinos rugsties (arba citrinos sultys), truputis druskos, vanilinis cukrus, 5 kiausiniai, 100gr aguonu, 2stiklines miltu, kepimo milteliai, migdolu kvapai.


  • 2012-12-18 19:33 Raminta

    Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm labai skanu , nedaug ko reikia ir lengvai gaminasi......


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų