Kėdainių blynai

  • Įvertinimas: 2.8 iš 5 (balsavo 29)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 1 kg bulvių
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai manų kruopų
  • 250 g maltos kiaulienos ar jautienos
  • 1 svogūnas
  • 2 šaukštai grietinės
  • Druskos - pagal skonį
  • Peletrūnas - pagal skonį
  • Raudonėlis - pagal skonį
  • Aliejaus kepimui

Gaminimas

Paruošti įdarą: mėsą apkepinti keptuvėje su smulkintais svogūnais, pabaigoje įdėti 2 šaukštus grietinės, pipirų, peletrūno, raudonėlio ir druskos pagal skonį. Sutarkuoti bulves, supilti išplaktus kiaušinius, suberti manų kruopas, sudėti prieskonius, pasūdyti ir gerai išmaišyti. Į įkaitintą aliejų dėti šaukštą tarkių, ant jų uždėti paruošto mėsos įdaro ir ant viršaus dar šaukštą tarkių. Apkepusį blyną apversti. Prieš patiekiant blynus dar 3-5 min. pakepkite orkaitėje. Patiekti su grietine, lydyto sviesto ar pikantišku grybų padažu. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jurgita

Komentarai