Kebabai (3)

  • Įvertinimas: 3.3 iš 5 (balsavo 73)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 500 g miltų
  • 1 pakelis sausų mielių
  • 1 kiaušinis
  • 20 g sviesto
  • Prieskonių
  • 500 g maltos kiaulienos
  • 1 agurkas
  • 3 pomidorai
  • 1 mėlynasis kopūstas
  • 1 svogūnas
  • pomidorų padažo
  • majonezo
  • česnako

Gaminimas

Miltus suberti į dubenį. Pusėje stiklinės šilto ištirpdyti mieles, druską, cukrų. Į duobutę miltuose supilti stiklinės turinį, įmušti kiaušinį, supilti ištirpintą sviestą. Tešlą minkyti, kol taps vienalytė, nelimpanti prie rankų. Jei reikia, įdėkite dar šiek miltų. Tešlą imti nedideliais gumulėliais ir kočioti, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje, kol gražiai parusvės.

Maltą kiaulieną pakepinti keptuvėje, daržoves supjaustyti. Ant iškepto paplotėlio sudėti daržoves ir užpilti padažo (jį darome sumaišydami pomidorų padažą su majonezu, įdedame pjaustyto česnako) ir dar kelioms minutėms įdedame į orkaitę.

Receptą atsiuntė: Neringa

Komentarai (3)


  • 2012-08-14 20:37 buvau turkijoj

    bet ja pardavineja ir turistams gamina ..


  • 2010-03-27 12:49 Mantas

    Visai pabludot Turkai musulmonai kiaulienos nevalgo.

    1kg jautienos (kapojame peiliu smulkiai) 50 gr.avienos lajaus (supjaustome labai smulkiai), dedame žiupsnelį smulkintų petražolių , 1 susmulkintas svogūnas , juodi pipirai , jautienos prieskoniai , druska , šaukštas aliejaus(augalinio).Suformuoti pailgus ant iešmo kepti grilyje. Patiekti su šv. daržovėmis ir Pita (tokia duona). Padažas česnakinis(majonezą atskiedžiame pienu įspaudžiame česnako ar dedame česnako miltelių)čili pipirus ir pomidorus be odelės sumalame miksteryje praskiedžiame virintu vandeniu).
    P.s. tai arabiškas receptas.


  • 2010-03-10 22:09 Mėgėjas

    Sveiki, pomidorų padažą su mejonezu ir česnakai pavadinčiau tradisciniu. Norėčiau sužinoti kitokių padažų kebabamas.


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų