Kalėdiniai sausainiai

  • Įvertinimas: 3.2 iš 5 (balsavo 44)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 125 g sviesto, kambario temperatūros
  • 100 g rudojo cukraus
  • 125 ml medaus, skysto
  • 1 kiaušinis
  • 375 g miltų
  • 1 valgomasis šaukštas malto imbiero
  • 1 arbatinis šaukštelis norimų prieskonių mišinio cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai ir t.t.
  • 1 šaukštelis sodos Glazūrai 20 ml  raudonų maistinių dažų
  • 20 ml žalių maistinių dažų
  • 10 saldainių, papuošimui

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Dvi kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi.

Sutarkuokite sviestą ir išplakite su cukrumi, medumi ir kiaušiniu. Į šią masę suberkite prieskonius, sodą, nugesintą su actu, ir suberkite miltus. Kai tešlą išminkysite, palaikykite šaldytuve 30 minučių.

Iškočiokite du lakštus iki 4 mm storio. Iš tešlos išpjaustykite arba su formelėmis išspauskite sausainius.

Sudėkite sausainius į kepimo skardas ir kepkite apie 10 minučių.

Papuoškite sausainius maistiniais dažais ir saldainiais. Papuošimui galima naudoti ir medų, kaip tvirtinamąją priemonę, kad saldainiai laikytųsi.

Skanaus!!!

Receptą atsiuntė: Vita

Komentarai


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų