Jautiena su grybais (1)

  • Įvertinimas: 3.2 iš 5 (balsavo 27)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 600 g. lieso jautienos kumpio
  • 5 svogūnai
  • 100 g. pievagrybių
  • šaukštas krakmolo
  • pusės citrinos sulčių
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • pusė šaukšto cukraus
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • aliejaus kepti

Gaminimas

Kumpį nulupame, nusausiname ir supjaustome lazdelėmis. Jautienos kumpio lazdeles apšlakstome išspaustomis citrinos sultimis, užberiame druskos ir cukraus, apibarstome pipirais. Marinuojame 2 valandas.
Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudedame supjaustytą marinuotą jautienos kumpį. Kepame uždengtoje keptuvėje, nustatę mažą kaitrą, maždaug 15-20 minučių. Kepdami po truputį maišome mėsą ir vis įpilame vandens. Patroškiname dar apie 10 minučių.
Kol mėsa troškinama, nuvalome ir pusžiedžiais supjaustome svogūnus, o nuvalytus grybus supjaustome griežinėliais. Mėsai suminkštėjus, sudedame grybus, svogūnus, įpilame sojų padažo. Viską patroškiname dar apie 5 minutes. Baigdami kepti užpilame šaltame vandenyje išleistą krakmolą ir maišome, kol sutirštėja.
Troškinys paruoštas!

Receptą atsiuntė: Joana

Komentarai (1)


  • 2010-08-23 15:43 Gerda

    kazkas tradicinio ir tuo paciu metu netradicinio


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų