Įdryti baklažanai su faršu

  • Įvertinimas: 3.3 iš 5 (balsavo 56)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • Baklažanai, 4 vienetai
  • Jautienos faršas, 400 gramų
  • Svogūnai, didelis, 1 vienetas
  • Česnakai, 3 skiltelės
  • Pomidorų padažas, natūralus, 200 gramų
  • Druska, pagal skonį
  • Juodieji pipirai, pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus, truputį

Gaminimas

Patiekalas 4-5 žmonėms. Baklažanus perpjaunam išilgai per pusę, išskobiam vidų, pabarstom truputį druskos, paliekam, kol apkepsim faršą. Keptuvėje įpilam aliejaus, apkepam smulkiai supjaustytą svoguną su česnaku, dedam faršą, pakepam 5 min., supilam pomidorų padažą, druską, pipirus, pakepam 15 min. padedam į šoną, kad truputį atšaltų. Tuo tarpu darom besamelį: 2 šaukstai sviesto, 2 šaukstai miltų, 2 kiaušinio tryniai, 1/2 ltr. pieno, sūris 300g. Ištirpinam sviestą, dedam miltus, pakaitinam truputį, supilam karštą pieną, maišydami supilam trynius, kai užvirs dedam 300 gr. tarkuoto sūrio. Baklažanus nuplaunam, dedam į kiekvieną pusę faršo įdarą, ant viršaus besamelį, dedam į skardą, išteptą gerai su aliejum, galima truputį vandens, kepam 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min, kol besamelis paraus. Skanaus.

Komentarai


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų