Grybų pyragas

  • Įvertinimas: 3.3 iš 5 (balsavo 27)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 1 pakelis sloksniuotos bemielės tešlos
  • 200 g virto kumpio
  • 150 g virtų grybų
  • 1 poras
  • 200 g grietinės
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g fermentinio sūrio
  • juodieji pipirai
  • druska

Gaminimas

Atšildytą tešlą išklojame į skardą, sujungiame kraštelius, būtinai turi užsilenkti krašteliai šonuose bent 1 cm. Kumpį, virtus grybus, jei tai ne pievagrybiai, porą, apkepame aliejuje, kol viskas gražiai apskrus, paliekame atvėsti.
Išplakame kiaušinius, grietinę, tarkuotą fermentinį sūrį, prieskonius. Į šį plakinį sudedame turinį iš keptuves smile, viską išmaišome ir uždedame ant tešlos, viską tolygiai paskirstome.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min. kol tešla gražiai pagelsta ir tampa trapi.

Receptą atsiuntė: Toma

Komentarai