Didelis mielinis pyragas su mėsos įdaru

  • Įvertinimas: 3.3 iš 5 (balsavo 33)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • Tešlai
  • 360 g miltų
  • 42 g mielių
  • 200 ml drungno pieno
  • Žiupsnelis cukraus
  • Žiupsnelis druskos.
  • Įdarui
  • 2 svogūnai
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 žalia ankštinė paprika
  • 1 raudona ankštinė paprika
  • 300 g totoriško faršo jautiena su kiaušiniu, pipirais, druska, actu, aliejumi ir svogūnais
  • 2 kiaušiniai
  • 2 valg. š. kaparėlių
  • 285 g konservuotų kukurūzų
  • 50 g pomidorų minkštimo.

Gaminimas

Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles, supilti pieną, suberti cukrų, šiek tiek miltų ir paruošti įmaišalą. Jį palaikyti 15 min., kad pakiltų. Iš įmaišalo su miltais ir druska suminkyti tešlą ir dar palaikyti 20 min., kad pakiltų. Įdarui skirtus svogūnus ir česnako skiltelę nulupti, paprikų ankštis perpjauti pusiau, išvalyti, nuplauti. Viską supjaustyti mažais kubeliais. Daržoves sumaišyti su faršu, kiaušiniais, kaparėliais, kukurūzais ir pomidorų minkštimu. Pagardinti druska ir pipirais. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Mielinę tešlą padalyti pusiau ir iš abiejų dalių iškočioti apskritimus. Vieną apskritimą dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, ant jo kupolo pavidalu dėti mėsos ir daržovių masę (palikti 4 cm pločio kraštus). Kraštus aptepti vandeniu, ant įdaro dėti antrą tešlos lakštą ir kraštus užspausti. Tešlą subadyti šakute. Kraštuose padaryti įpjovas (atstumas tarpi jų turi būti 2 cm) ir užlenkti į vieną pusę. Pyragą dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 50 min. Mėsos patiekalas paruoštas!

Komentarai


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų