Čili sriuba (26)

  • Įvertinimas: 3.7 iš 5 (balsavo 241)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 5 porcijos
  • 500 gramų jautienos faršo arba smulkiai supjaustyto kumpio
  • 1 čili pipiras
  • 100 gramų aštraus pomidorų padažo
  • 500 gramų pomidorų
  • 2 česnako skiltelės
  • 400 gramų konservuotų aštrių raudonų pupelių
  • 1 paprika
  • prieskonių paprikos, prieskonių jautienai ir pan. pagal skonį
  • 1 svogūnas
  • 3 šaukštai aliejaus
  • 200 g fermentinio sūrio
  • Druska, pagal skonį

Gaminimas

~ 2 valandos
Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite nuo jų odelę. Pomidorus, čili pipirą, papriką ir česnako skilteles sumalkite. Jautienos faršą pakepinkite kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu kol paruduos. Į puodą supilkite faršą, sumaltą daržovių masę, konservuotas pupeles ir pomidorų padažą. Jei manote, kad per sausa, pomidorų padažo įdėkite šiek tiek daugiau. Viską gerai išmaišykite, suberkite prieskonius ir druską. Troškinkite apie 15-20 minučių ant silpnos ugnies. Patiekdami supilstykite į lėkštes ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu, sūris gražiai išsilydys. Skaniausia valgyti su paskrudintomis ir česnaku įtrintomis batono rekelėmis arba pašildytomis česnakinėmis bandelėmis (būna, berods, IKI parduotuvėse).

Komentarai (26)


  • 2014-11-30 20:18 smalsi

    Gal bandėt kuri dėti, vietoj jautienos faršo, kiaulienos?


  • 2013-01-20 17:41 ore

    o alieju tai hui parisi kur pilt,svarbu tris saukstus turet


  • 2012-09-27 22:24 Sigit

    Karamele, pereik per visą konservuotų pupelių lentyną ir rasi, pomidorų padaže su čili ar kaip ten būna. Žodžiu, rasi Bet aš dėjau paprastas


  • 2012-09-27 22:22 Sigita

    Aš darau be čili, bet daug įvairių prieskonių dėjau, ir pavyko tokia irgi aštroka. Bet ir neaštri skani.
    Žinokit aš dar pripylus į lėkštę įsipjausčiau šviežio agurko-suteikia gaivumo. Labai labai skanu


  • 2012-09-16 21:42 karamele

    o kokios tos astrios pupeles?As zinau konservuotas "kidney" raud. pupeles, bet jos neastrios...?!!!


  • 2012-08-24 08:39 Neringa

    mano megstamiausia vienintele sriuba niam niam niam


  • 2012-01-17 13:21 Tomas

    Labai skanu. Rekomenduoju su "garlic bread".


  • 2011-10-20 20:46 Lukas

    Alternatyvus variants: Vietoj pomidoru padazo ir zaliu pomidoru naudot konc. pomidorus (kartu su sultim). Kepinant farsa ir cesnoka (cesnoko galima, kad ir puse galvutes sunaudot), geriausia naudot alyvuogiu alieju. Del spalvos galima idet zalia paprika. Pupeles nebutinai astrios, bet, svarbu, raudonos. O del suriu, tai, imo, geriauiai tinka "ziugas". Paprastas fermentis kazkaip nelabai
    Kas liecia prieskonius, yra dziovintas/sviezias bazilikas, raudonelis, mairunas, paprikos milteliai, juodieji/kvapnieji pipirai ir dar gyvas galas visko.


  • 2011-05-29 20:31 Laura

    mhm.. tikrai nuostabi ) dar su česnakine duonyte aš dariau, tai išvis nerealu


  • 2011-04-04 14:51 Kristi

    Aš irgi nelabai suprantu, kam pilti alieju kepinant mėsą? Viskas ir be jo puikiai sukepa ir valgytojai patiekale aliejaus tikrai nepasigenda))))))))


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų