Cepelinai su varške (2)

  • Įvertinimas: 3.6 iš 5 (balsavo 49)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 1 kg bulvių
  • 3-4 virtos bulvės
  • 300g varškės
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštas grietinės
  • 20g lašinukų
  • 20g sviesto
  • 1/2 a. š. peletrūno, arba mėtų
  • druskos

Gaminimas

Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite bulves. Naudodami sūrmaišio audinį, sutarkuotas bulves nusunkite, nuspausdami kiek galima daugiau skysčio. Sunką palikite nusistovėti. Skystį atsargiai nupilkite, o dubens dugne nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkuotų bulvių masę. Įdėkite sutrintas virtas bulves, pasūdykite ir gerai išminkykite.
Varškė ištrinkite, lašinukus paspirginkite, sudėkite sviestą, grietinę ,kiaušinį, peletrūną. Viską gerai išmaišykite.
Formuokite cepelinus. Pirmiausia, iš paruoštos bulvių pasės pasiruoškite apvalius kukulius, kad cepelinai gautųsi vienodo dydžio. Imkite kiekvieną kukulį (prieš tai rankas sudrėkinkite drungnu vandeniu), jį suspauskite (kaip blyną), pirštais padarykite nedidelę įdubą, į ją dėkite įdarą, iš visų šonų atsargiai užlenkite ir formuokite delnais pailgą formą. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite, retkarčiais pamaišant, apie 20 -25 minutes. Išimkite iš vandens ir nuvarvinus, dėkite į lėkštę. Cepelinai valgomi su sviesto ir grietinės padažu, galima su pakepintais su svogūnais. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Aukse

Komentarai (2)


  • 2013-02-03 18:09 Vida

    Labai skanus cepelinai!!!


  • 2011-02-20 13:12 Jurgita

    O kur dingo lašinukus?


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų