Cepelinai su mėsa, pagardinti petražolėmis (2)

  • Įvertinimas: 3.5 iš 5 (balsavo 39)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 2 kg žalių bulvių
  • 0.5 kg virtų bulvių
  • 1 svogūno
  • 2 šaukštų miltų
  • 1 šaukšto krakmolo
  • 500 - 700 g maltos kiaulienos
  • 100 gr sviesto
  • 100 gr grietinės
  • maltų lauro lapų
  • juodųjų pipirų
  • baziliko
  • žalių petražolių
  • druskos

Gaminimas

Žalias bulves sutarkuoti, išsunkti. Virtas pasūdytame vandenyje, sutrinti ir sumaišyti su žaliomis. Į mėsą įdėti žiupsnėlį pipirų, lauro lapų, bazilikų, smulkiai supjaustyto svogūno, 2 šaukštus miltų, 1 šaukštą krakmolo bei gniužulėlį bulvių masės. Įpjaustyti žalių petražolių ir gerai išmaišyti. Formuoti cepelinus - į 2 bulvinius paplotėlius įdėti po mėsos masės kukulį ir gražiai suvolioti.
Padažui - pakaitinti grietinę su sviestu iki užvirimo, įberti pjaustytų petražolių ir užvirti.
Tiems, kas mėgsta petražoles, linkiu pabandyti.

Receptą atsiuntė: Regina R.

Komentarai (2)


  • 2011-01-14 19:41 pikta

    tikra nesamone,kam deti ta krakmola su miltais?gaunasi kieta mesyte ir tiek...
    as i mesa,net kaiusinio nededu,nes tada cepelinu vidus buna minkstas,o ne sutrauktas i kieta gumuliuka


  • 2011-01-14 14:08 hmm

    pirma karta girdziu, kad i cepelinu mesa reikia deti krakmolo ir bulviu -kam?


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų