Cepelinai su mėsa (17)

  • Įvertinimas: 4.3 iš 5 (balsavo 171)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 12 bulvių
  • 3 virtos bulvės
  • druska
  • grietinė
  • 500 g. maltos mėsos
  • 2 svogūnai
  • 2 šaukštai tirpintų kiaulių taukų
  • juodieji pipirai

Gaminimas

Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiu, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Mėsos įdarui į maltą mėsą pridedama pakepintų svogūnų, pagardintų pipirais ir druska. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20 — 25 min. atsargiai pamaišant. Išgriebti iš vandens cepelinai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami pakepintais riebaluose svogūnais su grietine, spirgučiais.

Receptą atsiuntė: Sandra

Komentarai (17)


  • 2014-05-16 01:21 jolita

    Kad nepajuostu cepelinai reikia dar nesunktus tarkius nyplikinti virintu karstu pienu ir ismaisyti gerai.po keliu min galit nusunkti tarkius


  • 2013-01-25 11:03 Lina

    Virtos bulves deti jau atgyvena....reikia uzplikyt krakmolas tada buna skanu o su virtom bulvem neskanu....


  • 2013-01-22 15:17 aldona

    negaminusiems nebus lengva ruosti padaza pagal sy aprasyma-reiketu keptuveje pakepinti spirgucius,po kurio laiko sudeti svogunus(jei lasinukai rukyti svogunus deti kepinti kartu su spirguciais),pakepinus,kol svogunai pagelsta-pilti grietine ar grietinele.Nuskanauti druska ir j.pipirais


  • 2012-05-30 22:57 Rūta

    I visą tą bulvių tešlą imuškit kiaušinį, gerai išminkykite ir cepelinai niekada nepasileis O aš dar darau be virtų bulvių , skonis tas pats, tik pasidaro greičiau - kai nusunkiu bulves, palaukiu kol nusės krakmolas, paskui tą krakmolą paskleidžiu ant tarkės ir užplikau trupučiu verdančio vandens, krakmlolas gaunasi kaip toks labai tirštas kisielius,, paskui išminkau su druska ir, kaip jau minėjau, su kiaušiniu.


  • 2012-05-30 20:19 Elena

    kad nesijaustu rugsties,as dedu leidziamo vit.C.,jis yra be skonio ir tai man labai patinka,cepelinai visada buna kaip is svieziu bulviu.Jeigu daug cepelinu verdu supilu 2ampules.Kugeliui irgi naudoju ampules!


  • 2012-03-20 21:43 Dzina

    bandziau det vit C, nezinau , bent as jauciau rugstuma.Ir , sakyciau , nebutina jo det , cepelinai juk ir buna pilkoki ir greit suvalgomi. Na , o jei liko, kita diena pakepinkit perpjovus isilgai ir uzpilkit spirguciais , mums tai skanu , na o jums?


  • 2012-01-31 14:35 Mama R.

    Vit.C tablete turi buti paprasta(tirpi).Cepams geriau bulves pirkite turguj,o ne marketuose.Patikekit pades.Sekmes.


  • 2012-01-31 14:23 Mama R.

    Kad cepelinai nepajuostu i bulviu tesla sutrinkite vitamino C tablete.Senas mamu receptas.O cepelinai nesileis,jeigu juos maisysite su virtom bulvem ir kai sutarkuosite bulves,jas nusunksite(i ta pati dubeni kur buvo visa mase)palikite ta likusi skysti nusistoveti.O kai puode uzvirs vanduo ranka(is to likusio nuo sunkimo skyscio)isgriebkite krakmola ir dekite i puda,vel uzvirs ir tada dekite cepelinus.Nepridekite per daug.Rankas pavilgykite vandenyje ir gerai tarp delnu apkociokite,kad neliktu tarpeliu.


  • 2012-01-30 00:17 Jurgita

    ka daryti,kad cepelinai nepajuostu isvirti, o butu balti ir grazus kaip foto? viska darau taip pat


  • 2012-01-30 00:00 Ugne

    jei prastos bulves tai jos suverda lieka mesgaliukai o bulves ant akiu tirpsta jei taip darosi ideti kraxmolo reikia i pati vandeny bet neperdaug nes is vandens pavirs zele


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų