Cepelinai su mėsa (25)

  • Įvertinimas: 4.3 iš 5 (balsavo 172)
Reklama

Ingredientai

  • 12 bulvių
  • 3 virtos bulvės
  • druska
  • grietinė
  • 500 g. maltos mėsos
  • 2 svogūnai
  • 2 šaukštai tirpintų kiaulių taukų
  • juodieji pipirai

Gaminimas

Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiu, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Mėsos įdarui į maltą mėsą pridedama pakepintų svogūnų, pagardintų pipirais ir druska. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20 — 25 min. atsargiai pamaišant. Išgriebti iš vandens cepelinai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami pakepintais riebaluose svogūnais su grietine, spirgučiais.

Receptą atsiuntė: Sandra

Komentarai (25)


  • 2016-03-09 13:45 Aš aš

    Į vandenį, kuriame verda cepelinai reikia supilti šaltame vandeny ištirpinto krakmolo. Tada neišsileis.


  • 2015-12-30 22:13 cepelinai3

    i BET KOKIA mesa cepelinams siulau ideti (be viso kito) 2 arba 3 saukstelius dizono garstyciu... ne stambiu - paprastu,,, priduos labai gera skoni, ismaisyti, jei jau nulipdete cepelinus ir uzkaitet vandeni (tara turetu but dvigubai didesne uz turini...ir butinai VERDANTI) cepelinus leiskite po viena saukstu i verdanti KISIELIU!!! Ty tas vanduo, kuriame virs Jusu cepelinai turi buti kisielius,,, susigaudykit jaunieji virejai..


  • 2015-12-30 22:01 cepelinai2

    Sumalkite mesa, supjaustykite svogunus, apkepkite, sudekite i farsa. I farsa dekite sauksteli arbatini druskos, truputi pipiru - viskas. Bulviu tyreje turi buti 3kg nusunktos tarkuotos bulves ir 1 kg virtu su lupenomis maltu per mesmale nuluptu bulviu


  • 2015-12-30 21:56 cepelinai

    Kiekvenas gali pasigamnti... tik... reikia krakmolingu bulviu,,, sukrenta-nesukrenta, kitas reikalas, Jei tokiu nera, nusipirkite maiseli bulviu krakmolo. Baisus dalykas mityboje, bet neisvengiamas cepelinu gamyboje Krakmolas - pirmas dalykas, kuri turetu VISISKAI isjungti is savo maisto zmones, kurie nusprende liekneti... Taigi, lieknejantys - cepelinai ne jums! Jei norite skaniu cepelinu - malkite mesa patys. Puse kilogramo kiaulienos kumpio ir puse kilogramo jautienos kumpio arba mentes.


  • 2015-11-03 21:54 giedre

    man is 14 bulviu (didoku) ir 3 virtu, gaunasi 12 cepelinu


  • 2015-10-08 16:25 Kamilas

    neskanu blet


  • 2015-07-01 09:36 Donatas

    Sendien pirma diena atostogu ir drauges jubiliejius ta proga reiks pagaminti cipelinus ir nustebinti pagal si recepta.


  • 2015-02-02 23:23 Rozita, JAV

    Cepelinus gaminti tik is Idaho rūšies bulviu, tuomet nereikia papildomo krakmol.Kelias tabletes vitamino C su šaukštu suspausti, užpilti 2 šaukštais vandens, išmaišyti ir įpilti I tarkius.Taip darau gamindama kugelį. Cepelinai, kugelis visada baltos spalvos.Karštu pienu galima užplikyti kugelio tarkius, cepelinus ne.Jei po ranka nėra vit.C tablečių, tada pora šaukštų citrinos sulčių, arba ketvirtį arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties miltelių ištirpinti vandenyje.


  • 2014-05-16 01:21 jolita

    Kad nepajuostu cepelinai reikia dar nesunktus tarkius nyplikinti virintu karstu pienu ir ismaisyti gerai.po keliu min galit nusunkti tarkius


  • 2013-01-25 11:03 Lina

    Virtos bulves deti jau atgyvena....reikia uzplikyt krakmolas tada buna skanu o su virtom bulvem neskanu....


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų