Burokėlių ir pomidorų mišrainė žiemai (13)

  • Įvertinimas: 3.7 iš 5 (balsavo 68)
Reklama

Ingredientai:

2 kg. burokėlių 600 g. pomidorų galvutė česnako 150 g. svogūnų 1 didelė paprika 100 g. cukraus 30 g. druskos 125 ml. acto 1 stiklinė aliejaus žiupsnelis šviežiai maltų pipirų

Gaminimas:

Burokėlius nulupti ir sutarkuoti.  Pomidorus, paprikas supjaustyti smulkiai kubeliais, svogūnus - pusžiedžiais. Aliejuje pakepinam svogūnus, paskui sudedame pomidorus, po kokių 5 min. sudedame paprikas, viską pakepiname.   Pakepintas daržoves perdedame į puodą, sudedame tarkuotus burokėlius, šiek tiek pakaitiname, išsiskiria burokėlių sultys ir kai daržovės užverda supilame pašildytą marinatą (actą sumaišome su cukrumi bei druska) ant silpnos ugnies verdame 40 - 45 min. retkarčiais vis pamaišome, likus 10 min. iki virimo pabaigos sudedame išspaustus česnakus bei suberiame pipirus pagal skonį. Mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, apverčiame dangteliais į apačią, uždengiame ir laikome kol atvės.

Komentarai (13)


  • 2015-10-24 17:04 visa

    Labai skanu


  • 2015-09-19 16:27 Gitana

    Super misrainyte o sriubos skonis pasaka


  • 2015-09-13 14:01 Jurgita

    Nejaugi virtus burokelius dar 45 min troskinti? Taigi kose bus.....!?


  • 2015-08-18 21:55 Birute

    labai jau daug acto


  • 2015-08-18 18:03 Birutė

    Labai skanu. Darau ne vienus metus.


  • 2015-07-28 22:22 Gitana

    Tai savaime aisku,kad virti.


  • 2015-05-26 17:51 julita

    labai patiko, tik per daug acto, kitą kartą darydama dėsiu mažiau acto


  • 2012-11-06 13:32 greta

    tai o kada tas aliejus pilamas? ar su tom darzovem pakepinamas? ir ar zali ar virti turi buti burokeliai?


  • 2012-09-12 11:34 Ruta

    Manau, kad skonis tikrai super, tik va su tais burokeliais neaisku virti ar zali turi buti?!


  • 2011-09-19 20:45 Danute

    na man jis irgi neaiskus,kokie turi buti burokeliai?


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų