Burokėlių ir pomidorų mišrainė žiemai (6)

  • Įvertinimas: 3.7 iš 5 (balsavo 68)
Rekomenduojame

Ingredientai:

2 kg. burokėlių 600 g. pomidorų galvutė česnako 150 g. svogūnų 1 didelė paprika 100 g. cukraus 30 g. druskos 125 ml. acto 1 stiklinė aliejaus žiupsnelis šviežiai maltų pipirų

Gaminimas:

Burokėlius nulupti ir sutarkuoti.  Pomidorus, paprikas supjaustyti smulkiai kubeliais, svogūnus - pusžiedžiais. Aliejuje pakepinam svogūnus, paskui sudedame pomidorus, po kokių 5 min. sudedame paprikas, viską pakepiname.   Pakepintas daržoves perdedame į puodą, sudedame tarkuotus burokėlius, šiek tiek pakaitiname, išsiskiria burokėlių sultys ir kai daržovės užverda supilame pašildytą marinatą (actą sumaišome su cukrumi bei druska) ant silpnos ugnies verdame 40 - 45 min. retkarčiais vis pamaišome, likus 10 min. iki virimo pabaigos sudedame išspaustus česnakus bei suberiame pipirus pagal skonį. Mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, apverčiame dangteliais į apačią, uždengiame ir laikome kol atvės.

Komentarai (6)


  • 2012-11-06 13:32 greta

    tai o kada tas aliejus pilamas? ar su tom darzovem pakepinamas? ir ar zali ar virti turi buti burokeliai?


  • 2012-09-12 11:34 Ruta

    Manau, kad skonis tikrai super, tik va su tais burokeliais neaisku virti ar zali turi buti?!


  • 2011-09-19 20:45 Danute

    na man jis irgi neaiskus,kokie turi buti burokeliai?


  • 2011-08-29 10:33 asta

    tikrai ir manklausimas kyla ar burokeliai turi buti virti ar zali


  • 2011-07-31 18:22 rasa

    O burokeliai virti turi buti, ar nevirtus sutarkuot?


  • 2010-12-08 15:46 janina

    nu žinokit čia šita mišrainė super


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų