Beliašai (21)

  • Įvertinimas: 3.7 iš 5 (balsavo 166)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 1 nepilna stiklinė pieno
  • 1 – 2 v. š. cukraus
  • 1 pakelis sausų mielių 7 – 11 g
  • 1 kiaušinis
  • ~ 300 - 500 g miltų
  • 1 a. š. druskos
  • 6 – 7 v. š. aliejaus 250 – 300 g faršo
  • 1 kiaušinis
  • 1 smulkiai supjaustytas svogūnas
  • druska, pipirai

Gaminimas

Pieną pašildyti iki kambario temperatūros, jame išmaišyti cukrų ir mieles. Uždengti ir palaukti, kol susidarys „kepurėlė“ (~ 10 min.). Įmaišyti kiaušinį. Į didelį dubenį persijoti miltus, suberti druską, supilti aliejų ir pieną su mielėmis. Gerai išmaišyti. Svarbu nepadauginti miltų. Tešla turi būti labai minkšta, netgi lipni. Lengvai pabarstyti miltais, pridengti ir leisti pakilti.
Pakilusią tešlą lengvai paminkyti. Ant stalo pabarstyti šiek tiek miltų, atgnybti nedidelius tešlos gabaliukus, juos iškočioti (paplotėlis 0,5 cm storio), ant viršaus dėti po šaukštelį paruošto faršo (faršą, kiaušinį, svogūną, druską ir pipirus gerai išmaišyti), faršą šaukšteliu išploti, kad įdaras nebūtų storas ir greičiau iškeptų. Tešlos kraštelius suimti, paliekant viršuje nedidelę skylutę. Kepti karštame aliejuje mėsos įdaru žemyn (dedant į keptuvę paspausti beliašo viduriuką taip, kad mėsa liestųsi prie keptuvės), kai apskrus, apversti, keptuvę uždengti ir dar pakepti. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Olga

Komentarai (21)


  • 2014-04-30 21:25 onute

    As irgi nesupratau kaip ten reikia ka paimti...lenkti.


  • 2014-04-28 15:44 brigita

    Gal kas gali tiksliau aprasyt kaip teslos krastelius lenkt, kad iseitu , taip kaip nuotraukoje?


  • 2014-02-26 22:24 Lina

    Jau tesla uzminkyta, laukiam kol pakils ir kepsim


  • 2013-03-10 10:33 Anzela

    Bandysiu šiandien gamint


  • 2012-10-17 11:39 Edita

    labai skanu,dar prie to reikia bulijono.


  • 2012-10-03 17:46 karolina

    prima karta dariau dariau, taciau pavyko puikiai!! labai labai skanus! gana greitai pasidaro aciu uz puiku recepta


  • 2012-08-02 08:04 Dovile

    Labai skanus sie beliasai! Tik gamindama dejau ne sausau mieliu ir viena sauksta cukraus. Kepiau juos ant mazos ugnies ir viskas graziai iskepe. Gavosi tokie kaip nuotraukoje. Tikrai verta juos daryti, pabandykit ir Jus tikrai nenusivilsite!


  • 2012-06-07 22:25 Rima

    Puikiai gavosi, visiem patiko, dariau pirma karta gyvenime...tik mano seimyna uz tai, kad daugiau mesos tenai butu, nors as tikrai dejau daugiau nei saukstuka, bet skaniau, kaip daugiau


  • 2012-06-06 17:41 Roma

    Netikslus receptas....Kiausiniai 2 dedasi ne 1....
    Bet kas isigilina,tas pastebi))))


  • 2012-05-12 22:40 Algimas

    OJ tarybinej kaiuomeneje sveiteme,net uzsimerke...


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų