Bandelės prie arbatos

  • Įvertinimas: 3.3 iš 5 (balsavo 21)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 200 ml pieno
  • 500 g miltų
  • 2 a.š. sausų mielių
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 2 v.š. ištirpinto margarino VILNIUS kepiniams

Gaminimas

Pieną pašildome (pienas turi būti šiltas, jokiu būdu neužvirinkite!).

Miltus sumaišome su sausomis mielėmis.

Į miltus supilame pašildytą pieną, cukrų, druska ir ištirpintą margariną.

Viską suminkome į vientisą masę.

Jei tešla pernelyg lipni, įberkite dar šiek tiek miltų.

Tešlą uždengiame ir paliekame pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Pakilusią tešlą dar kartą išminkome.

Formuojame pyragėlius. Aš dariau paprastos formos bandeles.

Bandeles sudėjau į margarinu išteptą kepimo skardą ir palikau šiltai dar pusvalandžiui.

Orkaitę įkaitinau iki 200 C. Pyragėlius aptepiau vandeniu ir kepiau 10-15 minučių.

Labai skanu šiltos su arbata. :)

Receptą atsiuntė: Miglė

Komentarai


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų