Bananinis pyragas (1)

  • Įvertinimas: 3.0 iš 5 (balsavo 68)
Rekomenduojame

Ingredientai

  • 125 g sviesto, plius papildomai tepimui
  • 150 g rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 3 labai sunokę bananai
  • 250 g miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 0,5 arbatinio šaukštelio malto muskato Patiekimui
  • 2 valgomi šaukštai žemės riešutų svieto
  • 2 valgomi šaukštai plaktos grietinėlės

Gaminimas

Įkaitinti orkaitę iki 180 C laipsnių.

Skardą, kurioje telpa 1 kg masės, ištiesti kepimo popieriumi ir aptepti sviestu.

Maišyti sviestą ir cukrų kartu, iki kol masė taps puri ir šviesios spalvos.

Mušti po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išplakant.

Įdėti sutrintus bananus ir vėl išmaišyti.

Sumaišyti kartu visus sausus išsijotus ingredientus kartu su druska. Švelniai juos įmaišyti į bananų masę (labai svarbu sausus ingredientus įmaišyti švelniai, kol susimaišo iki vienalytės masės).

Gautą masę supilti į paruoštą skardą, dėti į orkaitę ir kepti apie 50-60 minučių arba patikrinti su pagaliuku, prie jo netri prilipti tešla.

Pyragui iškepus, jį išimti iš skardos ir palikti atvėsti (negalima pjaustyti ankščiau kaip po 30 minučių, nes pyragas trupės).

Pyragą supjaustyti griežinėliais ir patiekti su žemės riešutų sviestu bei plakta grietinėle.

Receptą atsiuntė: Ela

Komentarai (1)


  • 2011-04-10 17:32 Ruta

    labai skanus ir greit paruosiamas


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų