Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Veršienos kepsnys

Rekomenduojame:

Ingredientai:

1 5 kg veršienos kumpio
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis baltųjų pipirų
1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
100 g minkšto sviesto
1 šaukštas aštriųjų garstyčių
1 šaukštas rudojo cukraus
2 šaukštai konjako
1/4 l baltojo vyno

Gaminimas:

Mėsą surišti ir įtrinti prieskoniais pagardintu sviestu.
Mėsą dėti į tokį keptuvą ar kitą kepimo indą, kad nuo kepsnio iki sienelių būtų 2-3 cm tarpeliai. Mėsą troškinti uždengtame inde, vartyti kas 15 minučių.
Garstyčias sumaišyti su cukrumi ir konjaku, šiuo mišiniu aptepti mėsą, dėti ją ant grotelių orkaitėje arba įkaitintoje kepimo krosnelėje. Po grotelėmis padėti skardą, kad subėgtų riebalai. Kepti, kol kepsnys apsitrauks gražia plutele.
Į skardą subėgusias kepsnio sultis sumaišyti su tomis, kurios liko keptuve, pagardinti vynu, šiek tiek pakaitinti ir patiekti kaip padažą. Atvėsusį kepsnį supjaustyti plonomis riekelėmis ir tiekti su duona.

Receptą atsiuntė: Jorė
Įvertinimas:
2.87 iš 5 (38 balsai) 2.87 5 38

Komentarai
Saulius(2010-08-27 12:28)

ech, kaip norėčiau dabar kepsniuko...

Indre(2010-08-30 14:10)

Sauliau, prasyk zmonos :D

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Įdaryta kiauliena
Įvertinimas:

 
Burgundiškas kepsnys
Įvertinimas:

Pica su avokadu
Įvertinimas:

 
Kepsnys "Medvėgalis"
Įvertinimas:

 
Kiaulienos troškinys
Įvertinimas:

Strėvos suktinis
Įvertinimas:

Ryžiai su mėsa
Įvertinimas:

 
Pupelės su kiauliena
Įvertinimas:

Škotiski kiaušiniai
Įvertinimas: