Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Varškėčiai

Rekomenduojame:

Ingredientai:

400 g varškės,  
1 kiaušinis,  
 2 stiklinės kvietinių miltų, 
Truputį druskos,
Truputį aliejaus.

Gaminimas:

Į ištrintą varškę įmušamas kiaušinis, suberiami miltai, druska ir masė mediniu šaukštu gerai išsukama. Ant miltais pabarstytos lentos dedama po šaukštą tešlos, daromi apvalūs paplotėliai ir keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinami. Tiekiami karšti su grietine. Į varškės masę galima įberti kmynų, o kad geriau pakiltų— truputį sodos. Jei mėgstate saldžiai, į tešlą galite įdėti truputį cukraus, o patiekti - su uogiene ir/ar grietine.

Receptą atsiuntė: Irena
Įvertinimas:
3.83 iš 5 (152 balsai)

Komentarai
diana(2012-10-25 15:10)

Nu jau, sodos nedėkit, niekam nereikia. O šiaip klasikinis teisingas receptas, tik aš rankas po šaltu vandeniu pakišu, taip lengviau juos suformuoti. Ir kepkit ant mažos ugnies, dar dangčiu uždenkit, kitaip vidus bus pusžalis. Skanaus :)

aurymka(2013-01-23 13:47)

As zydras ir tuo didziuojuos

augis(2013-02-21 16:00)

400g varskes kiekiui uztenka puse stiklines miltu.zymiai skanesni, minkstesni gausis,o su tokiu kiekiu kaip cia pateikta, tai ne varskeciai,o guminiai kaliosai gausis.

Monika(2014-03-02 20:13)

Su miltais cia labai perlenkta. Issikepiau ir ismeciau. Puses stiklines butu per akis. Kaip kad Augis parase, tokios padangeles ir gavos;) gaila, komentarus per velai paziurejau:))))

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Vienos varškėtis
Įvertinimas:

Žuvies kepsneliai
Įvertinimas:

Purūs blynai
Įvertinimas:

Kalėdinis tortas
Įvertinimas:

 
Varškėtukai
Įvertinimas:

Kepti varškėčiai
Įvertinimas:

 
Makaronų apkepas
Įvertinimas:

 
Virti varškėčiai
Įvertinimas:

 
Kepti varškėčiai
Įvertinimas:

Varškėtukai
Įvertinimas: