Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Varškėčiai

Rekomenduojame:

Ingredientai:

400 g varškės   
1 kiaušinis   
 2 stiklinės kvietinių miltų  
Truputį druskos
Truputį aliejaus

Gaminimas:

Į ištrintą varškę įmušamas kiaušinis, suberiami miltai, druska ir masė mediniu šaukštu gerai išsukama. Ant miltais pabarstytos lentos dedama po šaukštą tešlos, daromi apvalūs paplotėliai ir keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinami. Tiekiami karšti su grietine. Į varškės masę galima įberti kmynų, o kad geriau pakiltų— truputį sodos. Jei mėgstate saldžiai, į tešlą galite įdėti truputį cukraus, o patiekti - su uogiene ir/ar grietine.

Receptą atsiuntė: Irena
Įvertinimas:
3.82 iš 5 (171 balsai) 3.82 5 171

Komentarai
diana(2012-10-25 15:10)

Nu jau, sodos nedėkit, niekam nereikia. O šiaip klasikinis teisingas receptas, tik aš rankas po šaltu vandeniu pakišu, taip lengviau juos suformuoti. Ir kepkit ant mažos ugnies, dar dangčiu uždenkit, kitaip vidus bus pusžalis. Skanaus :)

aurymka(2013-01-23 13:47)

As zydras ir tuo didziuojuos

augis(2013-02-21 16:00)

400g varskes kiekiui uztenka puse stiklines miltu.zymiai skanesni, minkstesni gausis,o su tokiu kiekiu kaip cia pateikta, tai ne varskeciai,o guminiai kaliosai gausis.

Monika(2014-03-02 20:13)

Su miltais cia labai perlenkta. Issikepiau ir ismeciau. Puses stiklines butu per akis. Kaip kad Augis parase, tokios padangeles ir gavos;) gaila, komentarus per velai paziurejau:))))

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Naminės tortilijos
Įvertinimas:

Pavasarinė silkė
Įvertinimas:

Grikių košė
Įvertinimas:

 
Rusiški sausainiai
Įvertinimas:

 
Virti varškėčiai
Įvertinimas:

Varškėtukai
Įvertinimas:

Baklažanų čipsai
Įvertinimas:

 
Blynai su obuoliais
Įvertinimas:

Varškėtukai
Įvertinimas:

Cukinijų ananasai
Įvertinimas:

 
Kepti varškėčiai
Įvertinimas:

Kepti varškėčiai
Įvertinimas:

Vienos varškėtis
Įvertinimas: