Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Trupininis obuolių pyragas

Rekomenduojame:

Ingredientai:

Tešlai 200 g margarino 2 stiklinės miltų 0 7 stikl cukraus 1 šaukštelis kepimo miltelių nutarkuota 1 citrinos žievelė Įdarui 4 5 obuoliai 1 stiklinė cukraus 1 arb š vanilinio cukraus 100 g sviesto 1 šaukštas bulvių krakmolo Gaminimas

Gaminimas:

Margariną išsukite su cukrumi, sudėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, citrinos žievelę. Suminkykite tešlą ir padėkite į šaldytuvą kokiai valandai.

Tuo tarpu nulupkite obuolius, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite gabalėliais. Didelėje keptuvėje ištirpkite sviestą, suberkite cukrų ir sudėkite obuolius. Troškinkite kol suminkštės. Jei obuoliai išskyrė daug skysčio (priklauso nuo jų rūšies), dėkite vieną ar daugiau šaukštų bulvių krakmolo. Suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, į ją sutarkuokite truputį daugiau nei pusę tešlos, ant jos sudėkite obuolių masę, ant viršaus užtarkuokite likusią tešlos dalį. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje (180-200 C) apie valandą.

Skanaus!

Įvertinimas:
4.04 iš 5 (119 balsai) 4.04 5 119

Komentarai
Ingrida(2010-06-09 05:23)

skanu ir be kiausiniu gerai ishsikepa,trapus

Akvile(2010-08-01 20:57)

Siandien iskepiau si pyraga, siek tie kpersaldus, bet labai patiko. Valgem su ledais.

daivas(2010-09-05 14:37)

labai skanus mes dar i idara idejome slyvu tai visai super gavosi:)

Vika(2010-09-23 17:15)

Padariau ir as pagal si recepta, tikrai saldus, nieko daugiau nejauti tik salduma, reikes su ledais pabandyti, bet manau, kad recepte isivele klaida, i idara tikriausiai ne 2 stiklines, o maximum 1 cukraus.

bbb(2010-10-23 19:06)

tai ir parašyta viena stiklinė, lol

joa(2010-11-29 16:54)

labai skanu ant obuoliu uzdeti isplaktus kiausiniu baltymus(trynius aisku panaudoti tesloje)ir uztarkuoti teslos ant ju.

Neda(2011-01-04 17:10)

Tai kad Vika yra teisinga, nes seip tu bbb nemoki sudeti 1 + 0,7 tai gaunas beveik dvi stiklines cukraus. lol

Santaute(2011-03-12 21:34)

Labai labai saldu, nors cukraus ir pamazinau.. Bet skanu :) idejau dar riesutu, tai dar skaniau!

Galina(2011-03-27 14:28)

Tikrai labai saldus, bet skanus pyragas . Kepsiu dar kartelį , tik mažinsiu cukraus kiekį . Su ledais taip pat labai tinka :)

Laima - Vikai(2011-03-27 16:30)

Vika, cukraus reikia dėti tik 0,7 stiklinės!!!t.y. nepilna stiklinė. 2 st reikia miltų dėti. Reikia įsiskaityti receptą.

Renata(2011-03-29 15:01)

Labai skanus - ir paprastas. Labai tinka karštas su ledais, mmmm.... :) p.s. Cukraus kiekį tikrai galima mažinti - užtenka pusės stiklinės į tešlą, o į obuolių masę dėjau tik vanilinį, užtenka saldumo.

Aiste(2011-04-22 11:12)

Bandau laime

Ieva(2012-07-28 17:45)

Labai skanus pyragas, dėjau mažiau cukraus negu parašyta recepte ir super išėjo!!! Jau kepiau 4 kartus ir kepsiu dar dauuuug :)

mimite(2012-09-25 15:35)

parasyta 0.7 stikl.as supratau kad 1stikl.turi 200g. o mums reike 70g.cukraus,tai kiek cia jusu manimu yra stikliniu................

mindaugas(2012-09-30 03:21)

cinamono biskutis i obuoliu mase praverstu.o tesla galima pagardint vaniliniu cukrum ar vanile.skanaus,su legais turetu but puiku.

emigrante(2012-10-22 15:03)

as nededu tiek daug cukraus,dedu i tesla 3 saukstus,dar dedu 3 kiausinio trynius.Skaniau.I obuolius cinamono ir tik truputi cukraus.Ne taip sleikstu

Viktorija(2013-03-14 22:05)

Saldu, bet skanu :)

Evelina(2013-03-20 13:28)

kaip tesla tarkuot biski nesupratau

Ruta(2014-10-19 21:21)

Nieko ypatingo, gaunasi pyragas su obuoliu kose. Ne blogiausias is obuoliniu, bet ir ne geriausias, kazkur per viduri. Antra karta nekepsiu.

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Pyragas "Aguonėlė"
Įvertinimas:

Apelsininis pyragas
Įvertinimas:

Varškės tinginys
Įvertinimas:

 
Velykinė banda
Įvertinimas:

Pyragas "Šarlotė"
Įvertinimas:

 
Šokoladinis pyragas
Įvertinimas:

Šventinis meduolis
Įvertinimas:

Kriaušių pyragas
Įvertinimas:

Velykinė pynė
Įvertinimas:

 
Biskvitinis pyragas
Įvertinimas:

 
Šokoladinis ežiukas
Įvertinimas:

Vaisių pyragas
Įvertinimas:

Tetos meduolis
Įvertinimas: